Ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

Υλικά για 4 άτομα
2 κομμάτια ψαρονέφρι, χοιρινό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-6 λιαστές ντομάτες, σε βάζο με λάδι, ψιλοκομμένες
2-3 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου ή 1 κ.σ. ξερό, σε σκόνη
1/2 φλ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Κόβουμε με μυτερό και καλοακονισμένο μαχαίρι τα ψαρονέφρια στη μέση κατά μήκος και τα ανοίγουμε σαν βιβλίο, με προσοχή, ώστε να μη χωρίσουν σε 2 κομμάτια.
Τα χτυπάμε πολύ ελαφρά να ανοίξουν λίγο και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
Αφήνουμε τις λιαστές ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι.
Παίρνουμε τα φυλλαράκια από τα κλωνάρια του δενδρολίβανου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
Απλώνουμε στο εσωτερικό του κρέατος λιαστή ντομάτα, ανθότυρο, σκόρδο και φύλλα δενδρολίβανου.
Κλείνουμε τα ψαρονέφρια σε ρολό και σταθεροποιούμε είτε με σπάγκο είτε με οδοντογλυφίδες.
Βάζουμε το κρέας σε μικρό ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας στα μισά του ψησίματος και από την άλλη πλευρά.
Αφήνουμε το κρέας 10 λεπτά να κρυώσει ώστε να κόβεται εύκολα, χωρίς να διαλύεται. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και σερβίρουμε περιχύνοντας με τους χυμούς του ταψιού.
Tips
Το ξερό δενδρολίβανο είναι σκληρό και με έντονο άρωμα. Περάστε το από το multi ώστε να γίνει σκόνη και χρησιμοποιήστε το με μέτρο.
Αντί για δενδρολίβανο, δοκιμάστε φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι για πιο απαλά αρώματα.
Ταιριάζει εξίσου ωραία με αρακά ή φασολάκια στον ατμό, αλλά και με λευκό πιλάφι ή πατατούλες βραστές με λαδολέμονο.

Απάντηση