Καταδικάστηκε ο 82χρονος που έσπασε στο ξύλο κουτάβι στη Βέροια

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 5.000 χρηματική ποινή με τριετή αναστολή ο 82χρονος Γρ. Κ. που στις 19 Ιουλίου 2014 στον Τριπόταμο Βέροιας είχε χτυπήσει άγρια με καδρόνι ένα αδέσποτο κουτάβι 4 μηνών.

Ο ηλικιωμένος άνδρας χτύπησε τόσο το ζώο επειδή μπήκε στην χωρίς περίφραξη αυλή του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει συντριπτικά κατάγματα στα πόδια και αμυχές στο μάτι και του έσπασε την κερκίδα και την ωλένη στο μπροστινό δεξί πόδι του ζώου.
Αυτό το υπέροχο πλάσμα τα κατάφερε.
Καταγγελία εις βάρος του δράστη έγινε τότε από την Βάσω Τάκη πρόεδρο του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας (ΖΩ.Η.) στο Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr καθώς ο δράστης και γείτονας της παραδέχτηκε ενώπιον της ότι χτύπησε το κουτάβι. Αν και το περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, τα οποία τρομοκρατήθηκαν κανείς από τους ενήλικες αυτόπτες μάρτυρες δεν δέχτηκε να καταθέσει στην Αστυνομία.
VeriaTripotamos (3)
Ο Φιντέλ, όπως τον ονόμασε ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας (ΖΩ.Η.) που ανέλαβε την φροντίδα της νοσηλείας του, μετά από τις χειρουργικές επεμβάσεις έγινε καλά και κατάφερε να σταθεί υγιής στα πόδια του.
VeriaTripotamos (4)
O δράστης στην κυριολεξία τσάκισε το πόδι του κουταβιού με το καδρόνι.
Ο μικρός με το γαλάζιο μάτι υιοθετήθηκε στη Βέροια και συμμετέχει με τους κηδεμόνες του σε πρόγραμμα βοήθειας και στήριξης μικρών παιδιών του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί».
VeriaTripotamosFidel (3)
ΠΗΓΗ LAIKOURA.GR

Απάντηση