Γαλάζια «μάχη» στα social media

Το βάρος τους στα social media έχουν ρίξει το τελευταίο διάστημα οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, προσπαθώντας από την μία να κρατήσουν «ζεστή» την κομματική βάση μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και από την άλλη να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους.
Κυρίως μέσω του Twitter οι τέσσερις διεκδικητές για την αρχηγία, παρουσιάζουν τις θέσεις τους, επιτίθενται στην κυβέρνηση, ενώ οι μεταξύ τους αιχμές δεν απουσιάζουν από τα τιτιβίσματα τους.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μπορεί να μπήκε τελευταίος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο σε καθημερινή βάση εκτός από τις δημόσιες θεσμικές τοποθετήσεις του ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, αλλά παράλληλα στέλνει και εσωκομματικά μηνύματα.
«Ούτε αιχμές υπάρχουν ούτε τριβές, υπάρχει μια διαδικασία δημοκρατική με ευγενή άμιλλα όλων των εκλεκτών φίλων», ανέφερε σε πρόσφατη ανάρτηση του. Τόνιζε μάλιστα ότι «Και Πρόεδρος να εκλεγώ στρατιώτης της ΝΔ θα παραμείνω».
attached_image11381
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πάντα προτιμούσε το Facebook άλλωστε από εκεί έκανε γνωστή την απόφαση του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, ενώ υποστηρικτές του έχουν δημιουργήσει ξεχωριστό λογαριασμό, ωστόσο χρησιμοποιεί πλέον και το twitter, μπαίνοντας για τα καλά στον ανταγωνισμό με τους άλλους υποψηφίους.attached_image2819
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης χειρίζονται με ευκολία εδώ και χρόνια τα social media και οι αναρτήσεις έχουν προκαλέσει στο παρελθόν αρκετές πολιτικές συζητήσεις, ακόμα και την περίοδο που ήταν υπουργοί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλο αυτό το διάστημα με γραφήματα επιχειρεί να καταγράψει τις θέσεις του και αποφεύγει τις αντιπαραθέσεις, κρατώντας στις αναρτήσεις του χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, θα επιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να καλεί σε δημόσιο διάλογο όλους τους υποψηφίους.
attached_image3630
Λάτρης του twitter είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που «τουϊτάρει» διαρκώς, όπου και αν βρίσκεται. Απαντά ο ίδιος σε όσους του απαντούν ή τον προκαλούν είτε είναι απλοί πολίτες, είτε πολιτικοί, ενώ δεν αποφεύγει να αντιπαρατεθεί ή να ασκήσει κριτική με τα κυβερνητικά στελέχη.
attached_image4512

Απάντηση