Βέροια: Μαύρα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (βίντεο)

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η μαραθώνια – όπως αποδείχθηκε – συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας που – όπως γίνεται συνήθως – τα είχε όλα.

Και αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις και οι διαξιφισμοί, με τους “συνήθεις υπόπτους” κυρίως…

Μετά τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, τα αίματα άναψαν για πρώτη φορά στα έκτακτα και συγκεκριμένα στο θέμα της τροποποίησης του προϋπολογισμού σε σημείο που αφορούσε τις συνδρομές σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Η γενικόλογη και αόριστη διατύπωση του τίτλου του θέματος άφηνε περιθώρια παρερμηνειών με συνέπεια να ανέβουν οι τόνοι μεταξύ προεδρείου, Αντώνη Μαρκούλη και αντιδημάρχου Οικονομικών, Στέλιου Ασλάνογλου. Τελικά οι διευκρινίσεις δόθηκαν, αλλά αρκετά αργότερα, στα της ημερήσιας διάταξης θέματα, οπότε και διευκρινίστηκε τι εννοούσε ακριβώς ο τίτλος του θέματος.

Στα της ημερήσιας διάταξης η συζήτηση επί του αιτήματος των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας κράτησε μιάμιση ώρα και τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, η αναπομπή του στο ΔΣ της ΚΕΠΑ.

Κατά τη συζήτηση του θέματος δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί με τον κ. Τσαπαρόπουλο κάποια στιγμή να ξεσπάσει σε κάποιο σημείο κατά του κ. Παπαγιάννη κατηγορώντας τον για “λαϊκισμό”.

Από την καθηγητή ιστορίας, Μανώλη Ξυνάδα  έγινε ενημέρωση και παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της καταγραφής και ψηφιοποίησης των αρχείων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας που αφορούν την περίοδο 1945-1949.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων, εκείνο που απασχόλησε περισσότερο ήταν αυτό για την έγκριση και παραλαβή της μελέτης για την “Αντιπλημμυρική Τριποτάμου”. Ένας θέματα που φαίνεται ότι θα απασχολήσει επι μακρόν όχι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και την τοπική κοινωνία γενικότερα καθώς οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν επί της μελέτης ήταν ιδιαίτερα σοβαρές. Και να φανταστεί κανείς ότι βρισκόμαστε ακόμη σε ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΤΕΛΩΝΕΙΟ).ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Κ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ  ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑΑπάντηση