Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Μαραθώνια συνεδρίαση – Προ ημερήσιας, έκτακτα και Ωδείο Βέροιας

Μαραθώνια εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας καθώς μόνο τα θέματα προ ημερήσιας διάταξης και τα έκτακτα απασχόλησαν το Σώμα και περισσότερο από δυόμιση ώρες.
Προ ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος Βέροιας ενημέρωσε το Σώμα για την πορεία του ζητήματος του τελωνείου της Βέροιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών  κ. Τρύφων  Αλεξιάδη παρουσία των τεσσάρων βουλευτών της Ημαθίας και του κ. Κάκαρη με τον οποίο υπάρχει γνωριμία από το παρελθόν καθώς και οι δυο ανήκουν στον ίδιο επαγγελματικό χώρο.
Επίσης, ο Δήμαρχος Βέροιας ενημέρωσε ότι στα πλαίσια της επίσκεψης στην Αθήνα είχε συναντήσεις στα  αρμόδια Υπουργεία σχετικά με το θέμα του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου και το ζήτημα της Υγείας και της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Βέροιας.
Τα  θέματα που αφορούσαν τις ερωτήσεις και τα ζητήματα που τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης από τα μέλη του Σώματος είχαν σχέση με τεχνικά ζητήματα κυρίως.
Ένταση προέκυψε στη συζήτηση των εκτάκτων θεμάτων και συγκεκριμένα στην τροποποίηση του προϋπολογισμού και συγκεκριμένα στο εδάφιο που αφορούσε τις συνδρομές σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση με τον κ. Μαρκούλη, ο οποίος άφησε σαφέστατους υπαινιγμούς για την τακτική του Δήμου για  χρηματοδοτήσεις κάποιων ΜΜΕ κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του Αντιδήμαρχου Οικονομικών αλλά και του Δημάρχου τονίζοντας αυτοί ότι αυτά που λέει ο κ. Μαρκούλης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ως έκτακτο συζητήθηκε και ψήφισμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις με τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων για το περιεχόμενο αλλά και την ουσία του ζητήματος.
Στα τακτικά θέματα το πρώτο αφορούσε το πρόβλημα που υπάρχει με τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας. ΤΟ θέμα συζητήθηκε περί τις 3 ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που άρχισε με μικρή καθυστέρηση  λόγω του τεχνικού προβλήματος  που είχε το χρονόμετρο.
Το πρόβλημα δεν επιλύθηκε και ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Χατζηαθανασίου κράτησε χρόνο χωρίς να φαίνεται σε φωτεινή ένδειξη υπογραμμίζοντας ότι η τήρηση του χρονικού διαστήματος που δικαιούνται για τις ομιλίες τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα τηρηθεί απολύτως σωστά.

Απάντηση