ΝΔ: Για κάλπες, αντίτιμο και καταλόγους αποφασίζει η ΚΕΦΕ

Με περιοδείες ανά τη χώρα συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα τους οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, Δευτέρα, συνεδριάζει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το πού θα στηθούν κάλπες, τους εκλογικούς καταλόγους και το αντίτιμο για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Από την Κοζάνη όπου βρέθηκε την Κυριακή, με αφορμή τους εορτασμούς για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως «μπορούμε με πίστη και όραμα, να βγούμε από τα μνημόνια, να βρούμε εκείνη την κυριαρχία που απαιτείται, ώστε η χώρα να προχωρήσει μπροστά με ανάπτυξη».

Άφησε επίσης αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί, εκτός από εκείνους οι οποίοι συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτά και να προσπαθούν να παίρνουν αποφάσεις με επώδυνα μέτρα και αποφάσεις που οδηγούν σε ύφεση. Εμείς λυπούμαστε γι’ αυτά, δεν τα στηρίζουμε, κοιτάμε το μέλλον και προχωρούμε μπροστά».

Στην ερώτηση εάν η ΝΔ θα ψηφίσει τα προαπαιτούμενα στην Βουλή ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως η ΝΔ θα στηρίξει μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, αλλά «θα αποδοκιμάσει κάθε μέτρο που είναι υφεσιακό, που είναι περικοπές και που είναι φόροι μόνο και μόνο για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό μεγάλο και φθαρμένο κράτος».

Όσον αφορά στα εσωκομματικά ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι αυτό το θέμα απασχολεί κυρίως τους Νεοδημοκράτες και όχι όλη την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται για τις δύσκολες ώρες που περνά και για τη φοροκαταιγίδα η οποία έρχεται, υπογράμμισε.

Την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος υπογράμμισε από την Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό Έβρου. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που έχει προσφέρει πολλά σε αυτόν τον τόπο. Χρειάζεται, όμως, ουσιαστική ανανέωση, διεύρυνση ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, η οποία θα αγκαλιάσει όλους τους πολίτες που ασπάζονται τις αξίες της» είπε, σημειώνοντας:

«Μόνο μέσα από μια γενναία και δυναμική ανανέωση, η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει. Και η θέση που της αξίζει δεν είναι άλλη από το να είναι στην κορυφή και να έχει στα χέρια της την τύχη της διακυβέρνησης της χώρας».

Έχω τις πλάτες των Νεοδημοκρατών, τις πλάτες της βάσης και των απλών μελών και μόνο» τόνισε από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών Πέλλας.

Για το όραμα της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «δεν μιλάμε για καμιά δυαρχία, μιλάμε για μία ικανή ηγεσία που μπορεί να αλλάξει τις παθογένειες του κόμματος και να ξαναφέρει πίσω τους Νεοδημοκράτες, να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των κοινωνικών στρωμάτων που αφήσαμε και να εμπνεύσει την Ελλάδα που θα φύγει από την παρακμή, που θα ξεπεράσει τα μνημόνια και θα ξανακερδίσει το μέλλον της».

«Στο DNA της Νέας Δημοκρατίας είναι να πρωτοπορεί, να γράφει ιστορία, να αλλάζει την Ελλάδα, με τις μεγάλες εθνικές επιλογές» τόνισε, ενώ για την επόμενη μέρα, διευκρίνισε ότι «αλλάζουμε πρώτοι εμείς για να αλλάξουμε τη χώρα».

Από τη Μακεδονία ξεκινάει, σήμερα, την προεκλογική περιοδεία του ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Πηγαίνω στο Αμύνταιο Φλωρίνης, όπου γεννήθηκε ο πατέρας μου. Είμαι τελείως βέβαιος ότι οι Μακεδόνες γνωρίζουν ότι έχουμε δύο υποψηφιότητες από τη Μακεδονία και όχι μία» δήλωσε την Κυριακή στο Mega.

Να σημειωθεί πως πιθανότατα σήμερα θα προβληθεί το πρώτο διαδικτυακό προεκλογικό σποτ του κ. Γεωργιάδη, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω Twitter.
ΠΗΓΗ in.gr

Απάντηση