ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Γαλλικές τρούφες bitter σοκολάτας

Μια διαφορετική συνταγή για τρούφες, η οποία θα σας ενθουσιάσει! Πλούσιες σε σοκολάτα και απόλυτα γευστικές!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τις τρούφες:
Σοκολάτα bitter 350 γρ.
Κρέμα γάλακτος 300 ml
Μέλι 30 γρ.
Κονιάκ 15 ml
Υλικά για το γαρνίρισμα:
Σοκολάτα bitter 100 γρ.
Ζάχαρη άχνη 50 γρ.
Κακάο 50 γρ.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι, μέχρι να πάρουν μια βράση. Έπειτα περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος στην σοκολάτα μας, που πριν έχουμε κόψει σε κόμματακια και με την βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό γκανάζ. Τέλος προσθέτουμε ανακατεύοντας, το κονιάκ που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς και σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο γκανάζ μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει. Αφού σφίξει το γκανάζ, φορώντας γάντια φτιάχνουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που επιθυμούμε, τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμα.

Για το γαρνίρισμα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κακάο με την ζάχαρη άχνη και σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε την σοκολάτα που έχουμε ήδη λιώσει.

Βγάζουμε τις τρούφες από το ψυγείο και αφού απλώσουμε λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα στην παλάμη μας, ρολάρουμε μια-μια τις τρούφες τελειοποιώντας το σφαιρικό σχήμα τους. Τέλος τις πετάμε μέσα στο μείγμα με το κακάο και την άχνη ζάχαρη, μέχρι να πασπαλίστουν καλά.

 

Απάντηση