ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Τούρτα σοκολάτας

Η τούρτα σοκολάτας είναι ο απόλυτος πειρασμός, στον οποίο όλοι υποκύπτουμε ανά διαστήματα. Mια εύκολη συνταγή, για την τέλεια τούρτα, η οποία θα σας πείσει να την κάνετε ξανά και ξανά!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την βάση
Μπισκότα τύπου digestive 200 γρ.
Πραλίνα 50 γρ.
Σοκολάτα 55% – 57 50 γρ.

Υλικά για το μους
Γάλα πλήρες 250 ml.
Κρέμα γάλακτος 500 ml.
Σοκολάτα 55% – 57% 350 γρ.
Φύλλα ζελατίνης 10 γρ.

Για το γαρνίρισμα
Κακάο 50 γρ.
Ζάχαρη άχνη 50 γρ.

Εκτέλεση για βάση:

Αδειάζουμε σε ένα μούλτι τα μπισκότα τύπου digestive και τα τρίβουμε καλά. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με την πραλίνα και τη σοκολάτα που προηγουμένως έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Τοποθετούμε και απλώνουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού το μείγμα με τα μπισκότα που ετοιμάσαμε σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Εκτέλεση για μους:

Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό να μουλιάσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει μία βράση, το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα και τις ζελατίνες και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα μας και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει περίπου σαν γιαούρτι -δηλαδή σαντιγί-. Με τη βοήθεια μίας μαρίζ ανακατεύουμε την σαντιγί με το μείγμα σοκολάτας που προηγουμένως έχουμε ετοιμάσει και το αδειάζουμε μέσα στο τσέρκι με το παγωμένο μείγμα μας. Τοποθετούμε την τούρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Γαρνίρισμα:

Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη μαζί με το κακάο και πουδράρουμε με ένα κόσκινο την τούρτα μας, αφού έχει παγώσει και αφού την έχουμε βγάλει από το τσέρκι.

 

Απάντηση