ΓΥΝΑΙΚΑ

5 tips για τέλειο δέρμα από την Θεανώ Μπέλλα!

#1 Καλή γενική κατάσταση
Μην περιμένετε υγιές και όμορφο δέρμα χωρίς καλή γενική κατάσταση του οργανισμού σας.  Τι εννοούμε; Πέρα από το να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας είναι sos να ακολουθούμε σωστή και υγιεινή διατροφή, αλλά να έχουμε και καλές συνήθειες ύπνου. Βιταμινούχα τρόφιμα όπως λαχανικά, σε συνδυασμό με αποφυγή στρεσογόνων καταστάσεων, είναι η βάση για όμορφο δέρμα.

#2 Σωστή επιλογή καλλυντικών
Όσο και αν φαίνεται παράξενο, αρκετές από εμάς επιλέγουμε λανθασμένα καλλυντικά, κυρίως όσες έχουν το λεγόμενο μικτό δέρμα. Μία επίσκεψη σε αισθητικό μπορεί να λύσει το πρόβλημα της επιλογής των προϊόντων που είναι πραγματικά ιδανικά για τη δική μας επιδερμίδα.

 

#3 Δεν αναμιγνύουμε προϊόντα διαφορετικών εταιρειών
Κάθε εταιρεία έχει στα καλλυντικά της την δική της ιδιαίτερη βασική σύσταση (γαλακτοποιητές, συντηρητικά κλπ), που δεν ταιριάζουν πάντα με τις βάσεις άλλων εταιρειών.  Μάλιστα, ορισμένες φορές προκύπτουν ακόμη και ασυμβατότητες που προκαλούν ερεθισμούς όπως κοκκινίλες. Καλό είναι κάθε φορά να χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό προϊόντων της ίδιας εταιρείας.

#4 Ο σωστός καθαρισμός είναι η βάση τής φροντίδας
Χωρίς σωστό καθαρισμό καμία καλλυντική φροντίδα δεν είναι πλήρης. Ο βασικός κανόνας για σωστό καθαρισμό είναι:
-Ελαφρά υδατικά γαλακτώματα για τα ξηρά, ευαίσθητα και ώριμα δέρματα.
-Και πιο λιπαρά γαλακτώματα για τα λιπαρά και μικτά δέρματα, ώστε να διαλύουν το σμήγμα.
-Ο σωστός καθαρισμός περιλαμβάνει πάντοτε και την λοσιόν προσώπου, η οποία επαναφέρει το φυσιολογικό, ελαφρά όξινο pH (πε-χά) στην επιδερμίδα, το οποίο διαταράσσεται κάπως με το γαλάκτωμα. Μόνο μετά την λοσιόν εφαρμόζεται η κρέμα ή το ζελέ.

#5 Προσοχή πάντοτε στον ήλιο
Η επίδραση των υπεριωδών είναι η κύρια αιτία για την πρόωρη γήρανση του δέρματος (φωτογήρανση).  Έτσι, από την αρχή τής άνοιξης (Μάρτιο) απλώνουμε πάντοτε αντηλιακό όταν βγαίνουμε στον ήλιο. Τονίζεται ότι η μεγαλύτερη βλάβη συμβαίνει στις πρώτες ηλιόλουστες ημέρες της άνοιξης, όταν το απροετοίμαστο δέρμα δέχεται απότομη καταιγίδα υπεριωδών και όχι το καλοκαίρι που η επιδερμίδα μας έχει πια συνηθίσει τον ήλιο.  Και τότε ακριβώς είναι που χρειάζεται περισσότερο το αντηλιακό!

Απάντηση