Καλαμάρι ψητό με σώς μελιού – μπαλσάμικο

ΥΛΙΚΑ 

2 καλαμάρια μεγάλα
4 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Αλάτι/πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Πλένουμε καλά τα καλαμάρια, και αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε καλά από την άμμο και το μελάνι.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο  . Τοποθετούμε στη σχάρα ή στο γκρίλ και ψήνουμε 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν και να ξεροψηθούν λιγάκι.
Στο μεταξύ, βράζουμε σε ένα μπρίκι το μέλι, το νερό και το ξίδι μπαλσάμικο, για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε το καλαμάρι με τη σάλτσα μελιού με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη και σερβίρουμε ζεστό.

ΠΗΓΗ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απάντηση