Μπακλαβάς με καραμελωμένο φύλλο κρούστας, με πραλίνα και μπανάνα

Υλικά:

1 συσκευασία «πολίτικο» φύλλο κρούστας της alfa
1 βάζο πραλίνα
200 γραμ. καθαρό βούτυρο λιωμένο
200 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. φουντούκι
50 γραμ. κακάο
5 μπανάνες ώριμες και σφιχτές
παγωτό για το σερβίρισμα
λιωμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: 

Για αυτόν το διαφορετικό μπακλαβά με σοκολάτα, αφήνουμε πρώτα το φύλλο να ξεπαγώσει. Όση ώρα δουλεύουμε με το πολίτικο καλύπτουμε τα υπόλοιπα φύλλα με ελαφρά νοτισμένη πετσέτα για να μην ξεραίνονται.

Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί στο μέγεθος των φύλλων. Αλλιώς τα κόβουμε αν εξέχουν περιμετρικά.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC.

Ψιλοκόβουμε τα φουντούκια. Στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί και το ραντίζουμε με λίγο βούτυρο. Στρώνουμε δεύτερο φύλλο, το ραντίζουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κακάο και λίγο φουντούκι. Στρώνουμε άλλα δυο φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα. Αφού στρώσουμε τα 4 φύλλα βάζουμε μια λεπτή στρώση την μισή πραλίνα και φέτες μπανάνας.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τον ίδιο τρόπο. 4 βουτυρωμένα φύλλα, ανάμεσα στα 2 πασπαλίζουμε ζάχαρη, κακάο, φουντούκι και στην επιφάνεια του 4ου  φύλλου βάζουμε την υπόλοιπη πραλίνα και φέτες μπανάνα.
Κλείνουμε τον μπακλαβά με τα υπόλοιπα 4 βουτυρωμένα φύλλα, ανάμεσα στα δυο κάνουμε στρώση ζάχαρη, κακάο, φουντούκι και καλύπτουμε με τα δυο τελευταία.

Βάζουμε λίγο τον μπακλαβά στο ψυγείο ώστε να παγώσει το βούτυρο πάνω στο φύλλο και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια. Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μια φέτα μπανάνα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ψήνουμε στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10′ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω κάτω.

Ραντίζουμε γραμμές λιωμένης σοκολάτας.
Σερβίρουμε τον μπακλαβά με μια μπάλα παγωτό και λίγη λιωμένη σοκολάτα.

 

ΠΗΓΗ: ARGIRO.GR

Απάντηση