ΓΥΝΑΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα

Υλικά 
2 πορτοκάλια ποικιλίας ναβαλίνα
4 φλ. νερό
1½ φλ. ζάχαρη
λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη

Εκτέλεση
Για τις φέτες  πορτοκαλιού με σοκολάτα, πλένουμε τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθετα κατά μήκος το κάθε πορτοκάλι στα δύο. Έπειτα τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε φαρδιά κατσαρόλα με χοντρή βάση, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τις φέτες πορτοκάλι, φροντίζοντας να είναι σε μία στρώση και να μην καλύπτει η μία φέτα την άλλη. Βράζουμε για 10-12 λεπτά.

Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει αρκετά το σιρόπι. Πρέπει ίσα που να κοχλάζει ελαφρά. Αφήνουμε έτσι να σιγοβράζει για 35 λεπτά και αναποδογυρίζουμε τα πορτοκάλια κάθε 5 λεπτά. Πρέπει οι φέτες πορτοκαλιού να μαλακώσουν αρκετά, αλλά συγχρόνως να διατηρήσουν και το σχήμα τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους.

Μία μία τις βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, ίσως και 2 και 3 ημέρες, αναποδογυρίζοντάς τες τακτικά και αλλάζοντας χαρτί κάθε φορά. Μπορούμε να τις στεγνώσουμε και σε πολύ χαμηλό φούρνο, αλλά με τον τρόπο του χαρτιού θα διατηρήσουν  καλύτερο χρώμα, άρωμα και γεύση.

Βάζουμε τις φέτες στο ψυγείο να παγώσουν.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και μία μία τις βουτάμε μέχρι τη μέση. Τις αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν ή τις βάζουμε στο ψυγείο αν βιαζόμαστε.

ΠΗΓΗ: ARGIRO.GR

Απάντηση