ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τεράστιο σκάνδαλο: 11 συλλήψεις με κατηγορίες για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία με την μαφία.

Σικελία: Συλλήψεις αυτοδιοικητικών για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία με την μαφία. Συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της περιοχής και ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας

Τεράστιο σκάνδαλο: στη Σικελία με τις αρχές να προχωρούν σε 11 συλλήψεις με κατηγορίες για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία με την μαφία.

Μετά από έρευνα της εισαγγελίας της Κατάνης και των καραμπινιέρων αποκαλύφθηκε ότι στην όλη υπόθεση, εκτός από τον δήμαρχο της περιοχής Τρεμεστιέρι Ετνέο, εμπλέκεται και ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας Λούκα Σαμαρτίνο, ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντά του.

Συνελήφθησαν επίσης δημοτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες. Ο Σαμαρτίνο, κύριο στέλεχος της Λέγκα στη Σικελία, υπεύθυνος για την αγροτική πολιτική του νησιού, κατηγορείται για διαφθορά. Η πολιτική του σταδιοδρομία είχε ξεκινήσει από το μετριοπαθές κέντρο και είχε συνεχιστεί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και με την Ζωντανή Ιταλία, τον μικρό πολιτικό σχηματισμό του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Η έρευνα, όπως διέρρευσε, αφορά, μεταξύ των άλλων, «συνεργασία» πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη μαφία, με στόχο την παροχή υποστήριξης από μέρους του οργανωμένου εγκλήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Απάντηση