ΔΙΕΘΝΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» το Κίεβο από δύο σημεία

Πολιορκία των ρωσικών δυνάμεων από τον βορρά και από τη βορειοανατολική πλευρά του Κιέβου – Οι Ρώσοι  συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους Ουκρανούς στην πόλη Τσέρνιγκοφ – Συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών και οι εκρήξεις στο προάστιο Ομπολόν
Από δύο σήμεια πολιορκούν την ουκρανική πρωτεύουσα  οι ρωσικές δυνάμεις.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημοσίευσε το BBC, οι δυνάμεις της Ρωσίας έκαναν επίθεση από δύο πλευρές, από τον βορρά και από τη βορειοανατολική πλευρά του Κιέβου.

Πολλά ρωσικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα από το Κονοτόπ, στα ανατολικά, έχοντας παρακάμψει την πόλη Τσέρνιγκοφ όπου συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους Ουκρανούς.

Την ίδια ώρα, ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις συνεχίζουν να ακούγονται στο προάστιο Ομπλόνσκι, και πιο συγκεκριμένα στη συνοικία Όμπολόν, ενώ σύμφωνα με το Associated Press, πυρά ακούγονται και κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στην πόλη.

Οι αρχές του Κιέβου προειδοποίησαν τους κατοίκους του Ομπολόν, στο βορειοδυτικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας, να μείνουν μακριά από τους δρόμους καθώς πλησιάζουν «εχθροπραξίες». «Καθώς πλησιάζουν εχθροπραξίες, οι κάτοικοι του Ομπολόν καλούνται να μην βγαίνουν έξω», προειδοποίησαν σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας επεσήμανε στη σελίδα του στο Facebook ότι πρόκειται για μια επιχείρηση δολιοφθοράς των ρωσικών δυνάμεων την οποία διεξάγει μια αναγνωριστική μονάδα στρατιωτών. Στο ίδιο μήνυμα το υπουργείο ζητούσε από τους κατοίκους του προαστίου να πάρουν τα όπλα. «Ζητάμε από τους πολίτες να μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του εχθρού, φτιάξτε βόμβες μολότοφ, εξουδετερώστε τον εχθρό!», έγραφε το μήνυμα.

Σύμφωνα με την Guardian, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ είπε νωρίτερα ότι ο Ρωσικός στρατός κατέλαβε δύο οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, και στη συνέχεια Ρώσοι στρατιώτες φόρεσαν ουκρανικές στολές και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του Κιέβου από το Ομπολόν.

Απάντηση