ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Δύο πάμπλουτες χώρες στην κορυφή της «κόκκινης λίστας» για κορωνοϊό – Μαζί τους και η Ελλάδα

Δύο πάμπλουτες χώρες στην κορυφή της «κόκκινης λίστας» για κορωνοϊό – Μαζί τους και η Ελλάδα

Τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών πρόσθεσαν άλλους 8 προορισμούς στην κατηγορία ύψιστου κινδύνου, μεταξύ αυτών η Φινλανδία, ο Λίβανος και η Ισπανία

Η Όμικρον ρίχνει τη σκιά της σε όλο τον πλανήτη και τα φετινά Χριστούγεννα, φαίνεται πως ο μόνος που μπορεί να ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης χωρίς περιορισμούς είναι ο… Αγιος Βασίλης με το καλά αεριζόμενο έλκηθρό του..

Στις ΗΠΑ, χιλιάδες ταξιδιώτες έμαθαν την Πέμπτη το βράδυ ότι οι πτήσεις τους για την Παραμονή των Χριστουγέννων ακυρώνονται. Delta και United Airlines ανέφεραν ως αιτία τη μετάλλαξη Ομικρον. Ίδια κατάσταση και για τους Αυστραλούς, όπως περιγράφει το CNN, ωστόσο την Παρασκευή τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα με χιλιάδες πτήσεις να ακυρώνονται παγκοσμίως.

Τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών πρόσθεσαν άλλους 8 προορισμούς στην κατηγορία ύψιστου κινδύνου, μεταξύ αυτών η Φινλανδία, ο Λίβανος, καθώς και η χώρα που κατείχε τη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά τις αφίξεις παγκοσμίως, πριν τον κορωνοϊό. Την Ισπανία.

Στο επίπεδο 4 της λίστας επικινδυνότητας που είναι και η υψηλότερη εντάχθηκαν όμως και δύο κρατίδια που συγκαταλέγονται στις πιο πλούσιες στον κόσμο: το Μονακό και το Σαν Μαρίνο.

Από την κόκκινη λίστα του CDC δεν απουσιάζει όμως ούτε η Ελλάδα.

Οι χώρες της Ευρώπης που εντάχθηκαν στο επίπεδο 4, εκτός της Ισπανίας είναι:

η Γαλλία,

η Γερμανία,

η Ελλάδα,

η Ιταλία και

το Ηνωμένο Βασίλειο.

πηγή 

Απάντηση