ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Μυστηριώδης κύβος» στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης: Τον εντόπισε το κινεζικό ρόβερ Yutu-2

«Μυστηριώδης κύβος» στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης: Τον εντόπισε το κινεζικό ρόβερ Yutu-2

Το κινεζικό ρόβερ Yutu-2, που προσεληνώθηκε στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, εντόπισε ένα αντικείμενο σε σχήμα κύβου, καθώς εξερευνούσε τον κρατήρα Φον Κάρμαν, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η διαστημική υπηρεσία της χώρας. Όπως ανακοινώθηκε τώρα ξεκινά την εξερεύνησή του.

Η κινεζική ιστοσελίδα Our Space που δημοσιεύει ειδήσεις από την διαστημική υπηρεσία της Κίνας (CNSA) την περιέγραψε το αντικείμενο ως «μυστηριώδες».

Η αποστολή πλέον του Yutu-2 είναι να περάσει δύο ή τρεις σεληνιακές ημέρες ταξιδεύοντας για να διερευνήσει τον κύβο, κάθε μία από τις οποίες έχει διάρκεια περίπου 29 γήινες ημέρες.

Τις φωτογραφίες αυτές εντόπισε ο δημοσιογράφος Άντριου Τζόουνς ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις καθώς το αντικείμενο στην φωτογραφία είναι μικροσκοπικό και θα μπορούσε να είναι μια οπτική ψευδαίσθηση.

Επιπλέον, το 2019 η Κίνα ανακοίνωσε ότι το Yutu-2 «ανακάλυψε μια ουσία που έμοιαζε με γέλη» στη σεληνιακή επιφάνεια, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν απλές πέτρες. Νωρίτερα φέτος, ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός «θραύσματος» στη Σελήνη, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ένας ακόμη βράχος.

«Ναι, δεν πρόκειται για οβελίσκο ή εξωγήινους, αλλά σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί», έγραψε ο Τζόουνς στο Twitter.

Ο Τζόουνς υπέθεσε ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένας ογκόλιθος που έχει σκαλιστεί από πρόσκρουση αστεροειδούς και δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός παρόμοιου ογκόλιθου που είχε βρεθεί στο παρελθόν στην επιφάνεια της Σελήνης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Yutu-2 δεν έχει βρει ποτέ κάτι καλό. Το 2019, το CNET ανέφερε ότι το ρόβερ ανακάλυψε ότι η επιφάνεια της Σελήνης είναι φτιαγμένη από διαφορετικά υλικά απ’ ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως, μια διαπίστωση που θα μπορούσε να προβλέψει καλύτερα πώς τα εσωτερικά στρώματα της Γης μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Με πληροφορίες από Futurism μέσω ertnews.gr, Εύη Τσιριγωτάκη

 

Απάντηση