ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Τεστ αναπνοής ανιχνεύει τον κορωνοϊό σε 15 δευτερόλεπτα – Τι λέει η Ελληνίδα που το ανακάλυψε

Τεστ αναπνοής ανιχνεύει τον κορωνοϊό σε 15 δευτερόλεπτα – Τι λέει η Ελληνίδα που το ανακάλυψε

Η Πελαγία-Ειρήνη Γκούμα, η ερευνήτρια και καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών και στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, που δημιούργησε το τεστ αναπνοής για τον κορωνοϊό, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού για το νέο «όπλο» κατά της πανδημίας.

«Πρόκειται για μία φορητή συσκευή με ειδικούς αισθητήρες, στην οποία εκπνέουμε μία φορά στο στόμιο και μέσα σε 15 δευτερόλεπτα έχουμε το αποτέλεσμα», όπως εξηγεί. Το ποσοστό επιτυχίας στα πρώτα τεστ ήταν 88%.

«Έχουμε κάνει την αίτηση στον Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και περιμένουμε την απάντηση σύντομα, ώστε να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε τις συσκευές στην αγορά για τη δημόσια Υγεία», πρόσθεσε η Π-Ε. Γκούμα.

Η Π-Ε. Γκούμα αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Λευκό Οίκο: «Μας πήραν από τον Λευκό Οίκο και ρώτησαν αν μπορούσα να το μετατρέψω για την ανίχνευση της γρίπης και η χαρά μας ήταν μεγάλη αλλά υπήρχε και μεγάλη αβεβαιότητα γιατί τότε δεν γνωρίζαμε πολλά για την πανδημία».

 

Απάντηση