ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΑΥΓΕΙΑΣ

Μπάιντεν στην πρώτη συνέντευξη Τύπου: Τραγικό το κόστος της πολιτικής Τραμπ απέναντι στην πανδημία

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι τον επόμενο μήνα πιθανόν ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό να φτάσει το μισό εκατομμύριο στην Αμερική – Κάλεσε τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον τη χρήση μάσκας – Δεσμεύτηκε για τη διενέργεια περισσότερων εμβολιασμών

Δίνοντας μια γεύση των προτεραιοτήτων του, μετά την ενωτική ομιλία στην ορκωμοσία του και ύστερα από την υπογραφή δέκα προεδρικών διαταγμάτων, ο Τζο Μπάιντεν εστίασε, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου υπό την ιδιότητα του προέδρου, στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Καλώντας του Αμερικανούς να συμπεριφερθούν πατριωτικά, τηρώντας τα μέτρα, αναφέρθηκε στο τεράστιο κόστος που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Τα πράγματα θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν προτού γίνουν καλύτερα», τόνισε ο νέος πρόεδρος της Αμερικής.

Υπογράμμισε  ότι ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ πιθανότατα να φτάσει τους 500.000 τον επόμενο μήνα, κρούοντας καμπανάκι για προσοχή.

«Θα το ξεπεράσουμε, θα νικήσουμε αυτήν την πανδημία», είπε ακόμη ο Μπάιντεν.

Τόνισε, δε, ότι το σχέδιό του βασίζεται στην «επιστήμη, όχι την πολιτική», ασκώντας κριτική στον προκάτοχό του.

Με τον γνωστό τόνο που απέχει από την προκλητική διάθεση, που χαρακτήριζε τον Τραμπ, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο χάος που έχει δημιουργήσει η πανδημία, λέγοντας πως αυτό δεν καταπολεμάται εν μία νυκτί, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, υπάρχει φως.

Μίλησε για τη σημασία της χρήσης μάσκας που θα σώσει πάνω από 50.000 ζωές εώς τον Απρίλιο, εάν τηρηθεί ευλαβικά το μέτρο, ενώ επανέλαβε πως θα κινήσει Γη και Ουρανό για να εμβολιαστούν περισσότεροι Αμερικανοί.

Ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε παράλληλα τους Αμερικανούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις επόμενες 100 ημέρες.

Προσέθεσε, δε, ότι όλοι οι αφιχθέντες στις ΗΠΑ θα πρέπει να μπαίνουν σε καθεστώς καραντίνας, ενώ θα πρέπει να ταξιδεύουν με αρνητικά τεστ.

Προτεραιότητά του χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων και την διενέργεια περισσότερων τεστ.

Αφήνοντας σαφή αιχμή για την πολιτική Τραμπ, τόνισε ο κόσμος θα ενημερώνεται από τους ειδήμονες για την κατάσταση, όχι από τον πρόεδρο.

Απάντηση