ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αυτή είναι η γυναίκα που πυροβολήθηκε (φωτο

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αυτή είναι η γυναίκα που πυροβολήθηκε (φωτο

Η γυναίκα που σκοτώθηκε την Τετάρτη και συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο, πυροβολήθηκε από την αστυνομική δύναμη του Καπιτωλίου, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον.

Πρόκειται για φλογερή υπερασπιστή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ονομαζόταν Ashli Babbitt, ήταν πρώην στρατιωτικός και ζούσε στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο, στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο πρώην σύζυγός της επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα ήταν 35 ετών, λεγόταν Ashli Elizabeth Babbitt, και ήταν βετεράνος της Air Force.

Η γυναίκα βρέθηκε ανάμεσα στις ομάδες διαδηλωτών που έσπειραν το χάος στο Καπιτώλιο, τη στιγμή που οι εκπρόσωποι του έθνους επικύρωναν την εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

«Αστυνομικοί με στολή, της υπηρεσίας του Καπιτωλίου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους διαδηλωτές και κάποια στιγμή ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε το όπλο του και την πυροβόλησε», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της υπηρεσίας Robert Contee. Πρόσθετε ότι διεξάγεται έρευνα γι’αυτό «το τραγικό γεγονός».

Τρία άλλα άτομα, μια γυναίκα και δύο άνδρες, σκοτώθηκαν στα πέριξ του Καπιτωλίου, δήλωσε ο κ. Contee, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, αν πρόκειται για συμμετέχοντες στην εισβολή ή για διαδηλωτές.

πηγή

 

Απάντηση