ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Ρωσία: Αναπτύσσονται 45 εμβόλια κατά του ιού!

Ρωσία: Αναπτύσσονται 45 εμβόλια κατά του ιού!

Η Ρωσία αυτή τη στιγμή αναπτύσσει 45 διαφορετικά εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού σε 14 πλατφόρμες, δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής διευθυντής του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας (που υπάγεται στη ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor), Αλεξάντρ Γκαρέλοφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24»

Ο Γκαρέλοφ επισήμανε ότι η ελευθερία επιλογής του εμβολίου για τον εμβολιασμό στη Ρωσία κατοχυρώνεται από τη νομοθεσία. «Και επομένως ο ανταγωνισμός των επιστημονικών σχολών, με τις οποίες έχουμε να κάνουμε στην τρέχουσα χρονική στιγμή, είναι αυτός που θα αναδείξει τον νικητή.

Και το εμβόλιο που θα είναι το πιο αποτελεσματικό και πιο ασφαλές θα είναι αυτό που θα καταλάβει την θέση στο εθνικό ημερολόγιο των εμβολίων» δήλωσε ο Γκαρέλοφ.

Σύμφωνα με το ίδιο, τα μέτρα προφύλαξης που ελήφθησαν στη Ρωσία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ήταν αποτελεσματικά. Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρόκειται για μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία όπως είπε αν τηρηθούν δεν θα χρειασθεί να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Ονόματα γιατρών που πέθαναν στη μάχη κατά του κορωνοϊού σε δρόμους και εκπαιδευτικά ιδρύματα

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με ανάρτηση του στα social media τάχθηκε υπέρ της πρότασης να δοθούν σε δρόμους σε διάφορες αστικές περιοχές της χώρας τα ονόματα γιατρών οι οποίοι πέθαναν, ενώ παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς με κορονοϊό.

«Είναι μια σωστή πρόταση», έγραψε ο Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας την πρόταση κάποιου άλλου χρήστη, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον Ιούλιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναθέσει στις Περιφερειακές Αρχές να εξετάσουν το θέμα της ονοματοδοσίας δρόμων, όπως και ιατρικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με τα ονόματα των γιατρών που διακρίθηκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού και έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επισημαίνοντας ότι εισήγηση με τις σχετικές προτάσεις θα πρέπει να παρουσιασθεί στον Ρώσο πρόεδρο έως την 1η Νοεμβρίου του 2020.
πηγή

Απάντηση