ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ερντογάν σε ελληνική κυβέρνηση: «Θα σας πετάξουμε πάλι στη θάλασσα και θα σας εκτελέσουν όπως στο Γουδί!»

Ερντογάν σε ελληνική κυβέρνηση: «Θα σας πετάξουμε πάλι στη θάλασσα και θα σας εκτελέσουν όπως στο Γουδί!»

Σε μία πρωτοφανή ακόμα και για τα δικά του δεδομένα δήλωση προχώρησε Τούρκος πρέοδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε την ελληνική πολιτική ηγεσία για νέο… Γουδί, λόγω της ήττας που -όπως υποστηρίζει- θα υποστεί η Ελλάδα από την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά:

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δε, η Τουρκία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων διάρκειας πέντε ημερών, αρχής γενομένης την Κυριακή, μαζί με τον «στρατό» των τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα όπως μετέδωσε το πρωί του Σαββάτου το πρακτορείο Anadolu
 

Απάντηση