ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΙΣΤΟΡΙΚΑ

Αγάλματα στη Λάρνακα θα αρχίσουν σύντομα να… «μιλούν»

Αγάλματα στη Λάρνακα θα αρχίσουν σύντομα να… «μιλούν»

Η εφαρμογή «Larnaka Storytelling Statues» είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας

Τα αγάλματα που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στη Λάρνακα, από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να «μιλούν». Με τη χρήση ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, οι επισκέπτες αφού θα σαρώνουν έναν κωδικό ταχείας απόκρισης (QR – Quick Response Code), θα δέχονται «τηλεφώνημα» από το άγαλμα το οποίο θα αφηγείται την ιστορία του.

Η εφαρμογή με την ονομασία «Larnaka Storytelling Statues» είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον Δήμο Λάρνακας.

 

 

 

 

 

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Το τετραήμερο κύμα κακοκαιρίας “Θάλεια”  που σάρωσε τη χώρα στις αρχές Αυγούστου προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής μας.

Οι συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους προκάλεσαν καταστροφές σε όλες τις γεωργικές καλλιέργειες της περιοχής και ειδικά στη ροδακινοπαραγωγή.

 

Στη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι παραγωγοί του Δήμου μας, λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος του ροδακίνου (Ρωσικό εμπάργκο, υψηλό κόστος παραγωγής, κορωνοϊός, κ.λ.π.), το τετραήμερο κύμα κακοκαιρίας “Θάλεια”  έφερε τους παραγωγούς σε οικονομικό αδιέξοδο.

 

Είμαστε συμπαραστάτες στα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας και ζητάμε την άμεση και πραγματική αποζημίωση των αγροτών, δεδομένου ότι η τοπική οικονομία, η οποία βασίζεται στην αγροτική παραγωγή δεν αντέχει για άλλη μια χρονιά τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

 

Με τιμή

Ο Δήμαρχος

 

 

Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος

 

Απάντηση