ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προανήγγειλε «εκπλήξεις» ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Την Παρασκευή ένα καλό νέο για την Τουρκία – Δεν υποκύπτουμε σε νέες Σέβρες»

Προανήγγειλε «εκπλήξεις» ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Την Παρασκευή ένα καλό νέο για την Τουρκία – Δεν υποκύπτουμε σε νέες Σέβρες»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες δηλώσεις σήμερα.

Αφού έθεσε το ερώτημα «συνεκμετάλλευση ή πόλεμος» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προανήγγειλε και ένα «καλό νέο στον λαό της Τουρκίας».

Συγκεκριμένα είπε: «Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία».

To τι τελικά είναι αυτό το «καλό νέο» θα μάθουμε την Παρασκευή, όμως όταν αναφέρεται σε «έρευνες για υδρογονάνθρακες» και όχι σε «σεισμικές έρευνες», τότε μας μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά.

Τι δήλωσε για τη συνθήκη των Σεβρών

«Όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο». Σε αυτό το σημείο, έκανε αναφορά σε «λάθη του παρελθόντος» που οδήγησαν στα «χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό.Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει τι δουλειά έχουμε στην ανατ. Μεσόγειο, θέλω να το ακούσουν καλά. Ο αγώνας της Τουρκίας από την ανατ. Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά ένας αγώνας για το μέλλον τη

 

Απάντηση