ΔΙΕΘΝΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έκρηξη στη Βηρυτό: Πληροφορίες για έναν νεκρό και δύο Έλληνες τραυματίες

Τις πληροφορίες για νεκρή επιβεβαιώνει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Λιβάνου – Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση στο ΥΠΕΞ – Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής -Οδηγίες ΥΠΕΞ προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο

Δύο Έλληνες φέρονται μεταξύ των χιλιάδων τραυματιών που προκάλεσε η έκρηξη χθες στη Βηρυτό, σοκάροντας την παγκόσμια κοινή γνώμη. Την τελευταία ώρα όμως, πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει και νεκρός  από την ελληνική κοινότητα- και μιλούν για γυναίκα. Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει και στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου δεν είναι δυνατό ακόμη να διασταυρωθούν και είτε να επιβεβαιωθούν, είτε να διαψευσθούν.  Την ύπαρξη αυτών των πληροφοριών επιβεβαίωσε στο protothema.gr η κ.Κατερίνα Φουντουλάκη, πρεσβευτής της Ελλάδας στον Λίβανο.

“Με βάση την ενημέρωση των Αρχών μιλάμε για 100 νεκρούς περίπου και τραυματίες που ξεπερνούν τους 4000. Οι αριθμοί αυτοί , το πιθανότερο είναι να αυξηθούν όσο προχωρούν οι έρευνες  στην περιοχή που έχει πληγεί . Οι ζημιές είναι μεγάλες και αρκετοί δρόμοι του κέντρου είναι μη προσβάσιμοι. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ένας Έλληνας υπήκοος έχει χάσει τη ζωή του και δυο άτομα σοβαρά τραυματισμένοι. Μιλάμε για ανθρώπους της κοινότητας των Ελλήνων της Βηρυτού. Το προσωπικό μας εδώ στην Πρεσβεία και οι οικογένειές τους είναι όλοι πολύ καλά . Έχουμε μόνο υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις μας, εδώ στην Πρεσβεία . Η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές στα κτίρια στο κέντρο της Βηρυτού οπότε εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δρόμο τη στιγμή της έκρηξης , τα κτίρια δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα. Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιηθεί και στέλνει βοήθεια όπως πληροφορούμαι και εντός της ημέρας θα φτάσει και ομάδα της ΕΜΑΚ και χαιρόμαστε που η Ελλάδα ανταποκρίνεται στο αίτημα να βοηθηθεί ο Λίβανος αυτή τη στιγμή“λέει στο protothema.gr η κ. Κατερίνα Φουντουλάκη, πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βηρυτό.

Την πληροφορία για νεκρή σύζυγο Ελληνα πολίτη επιβεβαίωσε στο protothema.gr ο κ.Παναγιώτης Ανδριώτης, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Λιβάνου. “Έχουμε μια νεκρή γυναίκα , σύζυγος Έλληνα πολίτη και μητέρα δύο παιδιών. Όταν έγινε η έκρηξη η γυναίκα ήταν μέσα στο σπίτι της, έσπασαν τα τζάμια , προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σπίτι της γυναίκας και χτύπησε στο κεφάλι. Αυτά γνωρίζω μέχρι τώρα”, είπε ο κ.Ανδριώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους, καθώς χάος επικρατεί ακόμη στους δρόμους της πόλης, με την περίμετρο της έκρηξης να ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα.

Οδηγίες ΥΠΕΞ προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο

Οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

Απάντηση