ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φωτογραφία του παγόβουνου που βούλιαξε τον Τιτανικό ήρθε στο «φως» 108 χρόνια μετά!

Φωτογραφία του παγόβουνου που βούλιαξε τον Τιτανικό ήρθε στο «φως» 108 χρόνια μετά! 

Μια απίστευτη φωτογραφία του παγόβουνου που «πιθανότατα» βύθισε τον Τιτανικό εμφανίστηκε 108 χρόνια μετά την καταστροφή!

Μια φωτογραφία του παγόβουνου που «πιθανότατα» ευθύνεται για τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία όλων των εποχών, τη βύθιση του Τιτανικού, ήρθε στο «φως» 108 χρόνια μετά την καταστροφή!

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία φέρεται πως τραβήχτηκε από καθαρή σύμπτωση δύο ημέρες πριν τη βύθιση από τον καπετάνιο ενός άλλου πλοίου, που διέσχιζε τον Ατλαντικό.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​
Ο W. Wood, που υπηρέτησε στο SS Etonian, είχε για χόμπι τη φωτογραφία και όταν είδε το τεράστιο παγόβουνο, αμέσως πήρε την κάμερά του και το φωτογράφισε.

Στη φωτογραφία, ωστόσο, σημείωσε και τις γεωγραφικές συντεταγμένες, που ήταν σχεδόν οι ίδιες όταν ο Τιτανικός χτύπησε ένα παγόβουνο 40 ώρες αργότερα και βυθίστηκε, οδηγώντας στον θάνατο 1.522 ψυχές.

«Είναι το παγόβουνο που βύθισε τον Τιτανικό»
Ο καπετάνιος Wood εμφάνισε τη φωτογραφία όταν έφτασε στη Νέα Υόρκη και έστειλε ένα αντίτυπο στον παππού του, μαζί με μια επιστολή στην οποία γράφει ότι πρόκειται για το παγόβουνο που βύθισε τον Τιτανικό.

Γράφει στην επιστολή του συγκεκριμένα: «Σας στέλνω μια εικόνα από τη θάλασσα. Είναι πριν το Etonian βρεθεί σε μια θύελλα, και βλέπετε το παγόβουνο που βύθισε τον Τιτανικό. Βρεθήκαμε στο ίδιο σημείο 40 ώρες πριν, αλλά ήταν μέρα, έτσι το είδαμε εύκολα και τράβηξα και μια φωτογραφία».

Και σημειώνει: «Παγόβουνο που φωτογράφισε ο καπετάνιος Wood του SS Etonian στις 41° 50N 49° 50W στις 12 Απριλίου στις 4 μ.μ.»

Θυμίζουμε, ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 23:40 την Κυριακή, 14 Απριλίου 1912…

Ταιριάζει απόλυτα με τα σκίτσα και τις περιγραφές
Φωτογραφίες από παγόβουνα στην περιοχή που βυθίστηκε ο Τιτανικός που τραβήχτηκαν πριν και μετά τη σύγκρουση, ήρθαν στο «φως» και τον περασμένο αιώνα.

Αλλά αυτό που φαίνεται στη συγκεκριμένη φωτογραφία φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός «ένοχος».

Το ασυνήθιστο σχήμα του στην κορυφή ταιριάζει με σκίτσα και περιγραφές μαρτύρων εκείνου που χτύπησε το θρυλικό πλοίο.

Η φωτογραφία και το γράμμα πωλούνται τώρα σε δημοπρασία για περίπου 12.000 λίρες.

 

Απάντηση