ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Πραγματικότητα το εμβόλιο για κορωνοϊό: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία & Ολλανδία παρήγγειλαν 400 εκ. δόσεις σε Βρετανία!

Πραγματικότητα το εμβόλιο για κορωνοϊό: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία & Ολλανδία παρήγγειλαν 400 εκ. δόσεις σε Βρετανία!

Υπογράφηκαν συμφωνίες για 2 δισ. δόσεις – Η παραγωγή ξεκινά τον Σεπτέμβριο

Στην τελική ευθεία το πολυπόθητο εμβόλιο για τον κορωνοϊό με την έλευσή του να τοποθετείται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Οπως ανακοινώθηκε η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, που θα εκμεταλλευθεί εμπορικά το εμβόλιο που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, υπέγραψε συμβόλαιο με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία για να προμηθεύσει την Ευρώπη με 400 εκατομμύρια δόσεις του πρώτου εμβολίου,

Οι παραδόσεις θα αρχίσουν έως τα τέλη του 2020, αφού πρώτα παρασκευαστούν 80 εκατομμύρια δόσεις για την Βρετανία.

Η AstraZeneca κατέληξε σε διάφορες συμφωνίες παραγωγής προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο της παραγωγής 2 δισ. δόσεων του εμβολίου και μιας συμφωνίας ύψους 1,2 δισ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο προβλέπει έως 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέφερε η εταιρεία, που πρόσθεσε ότι επιδιώκει να διευρύνει την παραγωγή του, το οποίο δεσμεύθηκε να προμηθεύσει χωρίς κέρδος στη διάρκεια της πανδημίας.

«Καθώς η ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα μας αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή, πιστεύουμε πλέον ότι θα καταστήσουμε το εμβόλιο ευρέως και γρήγορα διαθέσιμο», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής Πασκάλ Σόριοτ σε μια ανακοίνωση.

Η πειραματική φάση του εμβολίου είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να τελειώσει το φθινόπωρο, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ήδη όλες οι δοκιμές που ξεκίνησαν προ διμήνου  είναι επιτυχημένες και έχουν δώσει την πολυπόθητη ανοσία στην ομάδα δοκιμών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Παράλληλα μια άλλη εταιρεία η  Emergent BioSolutions υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 87 εκατ. $ για την παραγωγή άγνωστου ακόμη αριθμού δόσεων και για τις ΗΠΑ.

πηγή

Απάντηση