ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός – Κίνα: Άνοιξε η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Ουχάν

Άνοιξε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων η μεγαλύτερη αγορά της Ουχάν – Αυστηρά μέτρα για την είσοδο τόσο των εμπόρων όσο και των καταναλωτών – Απαγορεύεται η πώληση άγριων ζώων

Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Ουχάν, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στην περιοχή που αποτέλεσε το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται η Dailymail, το 90% της τεράστιας αγοράς του Baishazhou έχει πλέον ανοίξει. Στιγμιότυπα που προβλήθηκαν από την κινεζική κρατική τηλεόραση δείχνουν εμπόρους να πωλούν ζωντανές καραβίδες.

Στην υπαίθρια λαϊκή αγορά, που καταλαμβάνει έκταση ίση με 65 γήπεδα ποδοσφαίρου, δραστηριοποιούνται σήμερα 3.600 εμπορικά καταστήματα.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει την πώληση ζωντανών άγριων ή εκτρεφόμενων ζώων προκειμένου να αποτρέψουν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μία από τις θεωρίες για την προέλευση του κορωνοϊού αυτός ξεκίνησε σε κάποιο άγριο ζώο, πιθανώς νυχτερίδα, και από εκεί πέρασε -μέσω κάπου διάμεσου- στον άνθρωπο.

Έρευνα που διεξήγαγε το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων τον Ιανουάριο κατέδειξε ότι πηγή του ιού ήταν πιθανότατα κάποιο ζώο που πωλήθηκε σε μία άλλη από τις μεγάλες αγορές της Ουχάν, εκείνη της Huanan.

Η αγορά της Huanan έχει κλείσει από τον Ιανουάριο. Εντούτοις, το Πεκίνο απορρίπτει τη θεωρία ότι η Ουχάν ήταν το μέρος από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Η αγορά του Baishazhou βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νότια της Huanan και παρέχει το 70% των προμηθειών της περιοχής σε λαχανικά, κατεψυγμένα τρόφιμα. Είναι επίσης το κύριο εμπορικό σημείο ζωντανών καραβίδων σε ολόκληρη την Κίνα.

imagea75

Πελάτες και πωλητές πρέπει πλέον να μετρούν τη θερμοκρασία τους από τους επαγγελματίες της Υγείας στις εισόδους της αγοράς. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουν μια επίσημη εφαρμογή για να αποδείξουν ότι δεν έχουν κορωνοϊό πριν τους επιτραπεί να μπουν.

Οι πωλητές στο Baishazhou πωλούν περίπου 30 τόνους καρκινοειδών την ημέρα, σε σύγκριση με 120 τόνους την ημέρα τα προηγούμενα χρόνια. Οι καραβίδες μεταφέρονται σε όλη τη χώρα για να μετατραπούν σε ένα δημοφιλές τοπικό πιάτο με πικάντικο ζωμό.

Απάντηση