ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Βρετανίδα νοσοκόμα που είχε φωτογραφηθεί με τον Boris Johnson πέθανε από κορωνοϊό

Η Βρετανίδα νοσοκόμα που είχε φωτογραφηθεί με τον Boris Johnson πέθανε από κορωνοϊό

ΗSara Trollope, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ήταν μόλις 51 ετών. Τα 33 από αυτά τα πέρασε δουλεύοντας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας. Άφησε την τελευταία της πνοή το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την Metro UK, έπειτα μάχη μιας εβδομάδας με τον κορωνοϊό. Πέθανε στο Watford General Hospital.

Η Trollope τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως προϊσταμένη ψυχικής υγείας στο Hillingdon Hospital και είχε φωτογραφηθεί πέρυσι με τον Boris Johnson, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής το εκστρατείας. Ο Βρετανός πρωθυπουργός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο St. Thomas την Κυριακή -όπου έδωσε τη δική του μάχη με τον Covid-19- αλλά θα χρειαστεί μερικές μέρες ακόμα πριν επιστρέψει στα επαγγελματικά του καθήκοντα.

Ο συνάδελφος της Trollope, Chris Wilson αναφέρει ότι ήταν ένα ¨απίστευτο και σπάνιο δώρο στην ανθρωπότητα”. Οι φίλοι της την χαρακτηρίζουν ως μία υπέροχη γυναίκα που το μόνο που ήθελε πάντα ήταν να γίνει νοσοκόμα.

“Η Sara νοιαζόταν πάρα πολύ για τους ασθενείς της και το προσωπικό και λάτρευε τη δουλειά της” γράφει η φίλη της Tracy Woods στη σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας. “Δυστυχώς ήταν η δουλειά της που της στοίχισε τη ζωή. Πάλεψε γενναία για 7 μέρες μέχρι που η κατάσταση χειροτέρεψε και έφυγε γαλήνια.”

Η Trollope φρόντιζε και τον σύζυγό της που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στρατό και δεν κατάφερε έκτοτε να επιστρέψει στη δουλειά.

Επίσης, αφήνει πίσω της τις κόρες τις Gemma και Freya και τα δίδυμα αγόρια της Kyle και Michael.

“Εργάστηκε ακούραστα, με αφοσίωση, συνέπεια και πάθος για τους ασθενείς της σε μια μεγάλης διάρκειας καριέρα” αναφέρουν εκπρόσωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

“Η Sara είχε έναν ανίκητο συνδυασμό καλοσύνης, ανιδιοτέλειας και απόλυτης αποφασιστικότητας να κάνει τα πράγματα σωστά για τους ασθενείς της” αναφέρει ο Δρ Paul Hopper , διευθυντής των γιατρών του Central and North West London NHS Foundation Trust.

“Ήξερε κάθε μικρή λεπτομέρεια, μιλούσε με ταπεινότητα για τον τρόπο που έλυνε τα προβλήματα και είχε την απόλυτη πεποίθηση ότι η βελτίωση είχε σημασία για τους ασθενείς -ακόμα κι αν δεν μπορούσαν να το εκφράσουν οι ίδιοι. Ήταν ένα παράδειγμα για όλους μας.”

Η Sara Trollope είναι μία από τους 30 και παραπάνω εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας που πέθαναν από κορωνοϊό, σύμφωνα με την Metro UK. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία έφτασαν τις 85.212 ενώ τα 10.612 από αυτά κατέληξαν.
πηγή

 

Απάντηση