ΔΙΕΘΝΗΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Πάνω από 15.000 νεκροί – Περισσότερα από 400.000 τα κρούσματα

Στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν άλλοι 799 θάνατοι σε μία μόνo ημέρα εξαιτίας του κορωνοϊού – Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η καμπύλη ισιώνει

Νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού οδεύουν να γίνουν οι ΗΠΑ. Οι νεκροί ξεπέρασαν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, τους 15.000.

Με βάση τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 σε όλη τη χώρα είναι περίπου 430.000.

Από τους φορείς, οι 15.774 έχασαν τη μάχη με τη ζωή.

Νέα Υόρκη: Νέο αρνητικό ρεκόρ, με άλλους 799 θανάτους

Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων, σε μία ημέρα, κατέγραψε η πολιτεία της Νέας Υόρκης, με άλλους 799 νεκρούς.

Nότα αισιοδοξίας διαφάνηκε στα λεγόμενα του Άντριου Κουόμο στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης. Όπως τόνισε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, της πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο από τις υπόλοιπες της Αμερικής, από την πανδημία του κορωνοϊού, το ποσοστό των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι το χαμηλότερο από την έναρξη του εφιάλτη της διασποράς του φονικού ιού.

Το γεγονός ότι στα νοσοκομεία οι εισαγωγές νέων κρουσμάτων μειώθηκαν δείχνει ότι ισώνει σιγά σταδιακά η καμπύλη, διεμήνυσε ο Κουόμο.

Fed: Ένεση ρευστότητας 2,3 τρισ. δολαρίων

Αισιόδοξος ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα είναι «ισχυρή» στις ΗΠΑ όταν τελειώσει η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ.

Νωρίτερα η Fed ανακοίνωσε ένα μεγάλο σχέδιο ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας, κυρίως μέσω δανείων προς εταιρείες και τοπικές αρχές που έχουν υποστεί πλήγμα από την πανδημία του Covid-19.

Ένα από τα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα θα επιτρέψει στη Fed να παράσχει 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τεσσάρων ετών σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 10.000 υπαλλήλους ή είχαν κύκλο εργασιών 2,5 δισεκ. δολάρια το 2019.

Το πρόγραμμα αυτό «θα κάνει τη διαφορά για τις 40.000 μεσαίες εταιρείες που απασχολούν 35 εκατομμύρια Αμερικανούς», τόνισε από την πλευρά του ο Στίβεν Μνούτσιν, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Comment here