ΔΙΕΘΝΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός- Βρετανία: Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Εκτός εντατικής βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Μπόρις Τζόνσον – Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε εισαχθεί την Κυριακή στο St Thomas’s Hospital με κορωνοϊό

Ο Βρετανός πρωθυπουργός  Μπόρις Τζόνσον βγήκε πριν από λίγη ώρα από την εντατική, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός βγήκε το απόγευμα από την εντατική και μεταφέρθηκε σε απλό δωμάτιο νοσηλείας, όπου θα παρακολουθείται στενά κατά την πρώτη φάση της ανάρρωσής του» δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει «εξαιρετικά καλή διάθεση».

Ο 55χρονος Τζόνσον εισήχθη την περασμένη Κυριακή στο St Thomas’s Hospital, στο κέντρο του Λονδίνου, με επίμονα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και το βράδυ της Δευτέρας οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μπει στην εντατική για το ενδεχόμενο να χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη.

Εξ όσων έχουν γίνει γνωστά, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν μπήκε σε αναπνευστήρα κατά την τριήμερη παραμονή του στην εντατική.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του Βρετανού προωθυπουργού είχε δηλώσει ότι η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον «συνεχίζει να βελτιώνεται» και ότι λαμβάνει οξυγόνο στο πλαίαιο τη θεραπείας για τον Covid-19.

Στην ευχάριστη είδηση της εξόδου του Τζόνσον από την εντατική αντέδρασε πρώτος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Σπουδαία νέα: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μόλις βγήκε από την εντατική. Καλή ανάρρωση Μπόρις!» έγραψε στο Twitter.

Donald J. Trump
@realDonaldTrump

Απάντηση