ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός: Ολλανδή 107 ετών ανάρρωσε από τη νόσο

Κορωνοϊός: Ολλανδή 107 ετών ανάρρωσε από τη νόσο

Ολλανδή 107 ετών ανάρρωσε από τον Covid-19 – Πριν από εκείνη ο γηραιότερος επιζήσας του κορωνοϊού ήταν ένας Αμερικανός 104 ετών

Μία Ολλανδή ηλικίας 107 ετών ανάρρωσε από τον Covid-19 και είναι πιθανότατα ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη που επέζησε από τον κορωνοϊό.

Η Κορνέλια Ρας αρρώστησε στις 17 Μαρτίου, την επομένη των γενεθλίων της, γράφει η ολλανδική εφημερίδα AD, μετά τον εκκλησιασμό της μαζί με άλλους ενοίκους του οίκου ευγηρίας στον οποίο διαμένει στο Χούρεϊ-Οβερφλάκεϊ, ένα νησί στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή και 40 άλλοι που εκκλησιάστηκαν διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Δώδεκα από αυτούς έχουν έκτοτε καταλήξει, αλλά οι γιατροί είπαν τη Δευτέρα στην Ρας ότι νίκησε την ασθένεια.

«Δεν περιμέναμε να επιζήσει», δήλωσε στην εφημερίδα η ανηψιά της Μαάικε ντε Χρόοτ. «Δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή, εξακολουθεί να περπατάει καλά και γονατίζει κάθε βράδυ για να ευχαριστήσει τον Κύριο. Απ’ότι φαίνεται θα μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε η ανηψιά της.

Πριν από την Ρας, ο γηραιότερος επιζήσας του κορωνοϊού που έχει καταγραφεί από τότε που ξέσπασε η επιδημία ήταν ο Μπιλ Λάπσις, ένας Αμερικανός 104 ετών.

Απάντηση