ΔΙΕΘΝΗΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός – Κύπρος: Παρατείνονται ως τις 30 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα

Κορωνοϊός: Ο Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε διεύρυνση στον κατάλογο δικαιούχων (Κύπριων υπηκόων) που βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να επαναπατριστούν, καθώς και οικονομικά μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχεορήσεων

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη Κύπρο για τον κορωνοϊό, μέχρι τοι 30 Απριλίου, ανακοίνωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σημείωσε πως τα μέτρα αφορούν και τον εορτασμό του Πάσχα. Επίσης διευρύνθηκε ο κατάλογος δικαιούχων (Κύπριων υπηκόων) που βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να επαναπατριστούν. Το μέτρο αφορά κυρίως ευπαθείς ομάδες, κάποιους φοιτητές και πολίτες οι οποίοι εργάζονταν στο εξωτερικό και λόγω των μέτρων τερματίστηκε η απασχόληση τους.

Στον οικονομικό τομέα αποφασίστηκε η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων μέχρι τις 12 Ιουνίου. Οι εργαζόμενοι που δεν απασχολούνται θα λαμβάνουν το 60% του μισθού τους από το κράτος. Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι η στήριξη, αναλόγως της κατάστασης, θα συνεχιστεί με διαφοροποιημένα ποσοστά ως το τέλος του 2020.

Τέλος αποφασίστηκαν μαζικές δειγματοληπτικές εξετάσεις σε ολόκληρη τη Κύπρο.

Ο κ. Αναστασιάδης παραφράζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, είπε πως δεν κινδυνεύει πλέον ο τρόπος ζωής μας αλλά η ίδια μας η ζωή. Παρακάλεσε και πάλι τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών.

Τέλος ανέφερε πως τα μέτρα που εφαρμόζονται έχουν αποδώσει και διαφαίνεται πλέον μια αχτίδα φωτός. Αυτό δεν επιτρέπει όμως καμία χαλάρωση.

Comment here