ΔΙΕΘΝΗΥΓΕΙΑΣ

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον – Επιδεινώθηκε η κατάστασή του

Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη χθες το βράδυ στο νοσοκομείο του St Thomas αφού ο κορονοϊός που τον έχει προσβάλει, επιμένει να μην υποχωρεί.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός μπήκε σε κρεβάτι εντατικής, αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε σήμερα.

Όπως αναφέρει η Ντάουνινγκ Στριτ, ο ίδιος έχει ζητήσει να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντόμινικ Ράαμπ.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με συμβουλή της ιατρικής ομάδας του, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab, ο οποίος είναι ο πρώτος τη τάξει υπουργός, να τον αναπληρώσει, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους”.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως υποβάλλεται σε τεστ ρουτίνας για τα συμπτώματα του κορονοϊού, αλλά η διάθεσή του είναι καλή και βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα του.

“Κατόπιν συμβουλής του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για μερικά τεστ ρουτίνας καθώς εξακολουθώ να έχω συμπτώματα του κορονοϊού”, έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter. “Η διάθεσή μου είναι καλη και παραμένω σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να κρατήσουμε όλους ασφαλείς”.

Boris Johnson #StayHomeSaveLives

@BorisJohnson

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, που τελούσε σε απομόνωση στη Ντάουνινγκ Στριτ αφότου διαγνώστηκε τον περασμένο μήνα, διακομίστηκε σε νοσοκομείο χθες βράδυ, καθώς συνέχιζε να έχει υψηλό πυρετό και ο γιατρός του πρότεινε να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Η είδηση έγινε γνωστή στη Βρετανία λίγο μετά το τέλος του διαγγέλματος τη Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Βρετανός πρωθυπουργός παρουσιάζει επίμονα συμπτώματα της μόλυνσης από τον κορονοϊό, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί, μολαταύτα η Ντάουνινγκ Στριτ διαβεβαίωσε πως ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού αρνήθηκε να πει αν υπάρχει διάγνωση για πνευμονία, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να νοσηλεύεται με αναπνευστήρα. Ερωτηθείς ωστόσο αν τα συμπτώματα είναι ελαφρά, όπως τα είχε προηγουμένως περιγράψει, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι επίμονα, μεταξύ αυτών βήχας και πυρετός.

Απάντηση