ΔΙΕΘΝΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Απίστευτο: Οι θάνατοι στην Ισπανία από τον κορονοϊό ξεπέρασαν και αυτούς στην Κίνα- 3.434 νεκροί, 738 σε 24 ώρες

Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορονοϊού ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές.

Σε διάστημα 24 ωρών, καταγράφηκαν στην Ισπανία 738 νέοι θάνατοι, μια αύξηση πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με τους 514 νεκρούς που καταγράφηκαν μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης. Μονάχα η Ιταλία καταμετρά παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από τη νόσο Covid-19.

Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, μετρά έως σήμερα 3.281 νεκρούς.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 47.610 από 39.673 χθες, μια αύξηση 20%.

Η περιοχή της Μαδρίτης είναι η πλέον πληγείσα με το 50% και πλέον των θανάτων στη χώρα (1.825 νεκροί, 290 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες) και περισσότερα από 14.500 κρούσματα.

Θρήνος στη Γερμανία, 36 νεκροί σε μια μέρα
Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 36 και έφθασε τους 149 νεκρούς.

Αντίστοιχα, στα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί στη χώρα προστέθηκαν άλλα 4.191 και το σύνολό τους ανέρχεται πλέον σε 31.554, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

240 θάνατοι σε μια μέρα στη Γαλλία
Η Γαλλία κατέγραψε 1.100 θανάτους σε νοσοκομεία της χώρας από την έναρξη της επιδημίας Covid-19, ενώ 2.516 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Με βάση τον τελευταίο απολογισμό, στη Γαλλία καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες 240 επιπλέον θάνατοι, μια αύξηση 28%, ενώ 434 επιπλέον ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Συνολικά 10.176 ασθενείς νοσηλεύονται, τόνισε ο Σολομόν. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 22.300, μια αύξηση 12% σε μια μέρα.

Πλέον η Γαλλία είναι η πέμπτη χώρα που ξεπέρασε το φράγμα των 1.000 θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού, μετά την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ισπανία.

Σε καραντίνα όλος ο πλανήτης
Με την καραντίνα στην Ινδία, που θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 20.30 ώρα Ελλάδος) αυξάνονται σε περισσότερα από 2,6 δισεκατομμύρια τα άτομα που καλούνται από τις δημόσιες αρχές να μείνουν στα σπίτια τους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε σήμερα από βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020.

Οι περισσότερες από τις εν λόγω χώρες επέβαλαν υποχρεωτικό περιορισμό στον πληθυσμό τους: τουλάχιστον 2,24 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον 42 χώρες ή εδάφη επέλεξαν αυτή τη μέθοδο. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία …), αλλά και στην Κολομβία, την Αργεντινή, την Καλιφόρνια (Ηνωμένες Πολιτείες), στο Νεπάλ, το Ιράκ, στη Μαδαγασκάρη.

Η Ινδία και η Νέα Ζηλανδία είναι οι τελευταίες χώρες που εντάχθηκαν στον κατάλογο. Την Πέμπτη θα συμπεριληφθεί και η Νότια Αφρική.

Στα περισσότερα από αυτά τα εδάφη, είναι δυνατό ωστόσο οι πολίτες να βγουν από το σπίτι σας για να πάνε στη δουλειά, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να πάνε στον γιατρό.

Τουλάχιστον πέντε χώρες ή εδάφη (περισσότερα από 226 εκατομμύρια άνθρωποι), συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Γερμανίας και του Καναδά, κάλεσαν τους κατοίκους τους να μείνουν στο σπίτι, να περιορίσουν στον μέγιστο βαθμό τις μετακινήσεις και τις επαφές, χωρίς ωστόσο να συνδυάζουν τις συστάσεις αυτές με εξαναγκαστικά μέτρα.

Τουλάχιστον 15 χώρες ή εδάφη (περισσότερα από 189 εκατομμύρια άνθρωποι) έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Χιλή, τη Μανίλα (Φιλιππίνες) και τη Σερβία. Στην Αίγυπτο, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ αύριο, Τετάρτη.

Απάντηση