ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Ιρλανδία: Μετατρέπουν το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας σε εξεταστήριο!

Ιρλανδία: Μετατρέπουν το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας σε εξεταστήριο!

Το μεγαλύτερο γήπεδο της Ιρλανδίας μετατρέπεται σε εξεταστήριο για τον κορωνοϊό, μάλιστα όπως αναφέρεται οι πολίτες θα εξετάζονται μέσα στα αυτοκίνητα τους.

Το Κρόουκ Παρκ είναι ένα από τα εξεταστικά κέντρα που επελέγησαν για το βόρειο Δουβλίνο, ανέφερε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Ιρλανδίας (HSE). Οι εξετάσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού και έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες Τρίτη.

Το στάδιο, χωρητικότητας 80.000 θεατών, βρίσκεται στο κέντρο του Δουβλίνου και συνήθως φιλοξενεί αγώνες χέρλινγκ ή ποδοσφαίρου. Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του σε εξεταστήριο, θα μπορεί να λειτουργεί για 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα και να δέχεται κατά μέσο όρο οκτώ αυτοκίνητα κάθε 15 λεπτά.

Στην Ιρλανδία, παμπ, σχολεία και πανεπιστήμια έχουν κλείσει μέχρι και τις 29 Μαρτίου. Η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 100 προσώπων και προωθεί την τηλεεργασία για να αντιμετωπίσει την πανδημία Covid-19. Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 292 άνθρωποι και δύο πέθαναν, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Απάντηση