ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Τουρκία: Αναστέλλονται οι μαζικές προσευχές στα τζαμιά

 

Τουρκία: Αναστέλλονται οι μαζικές προσευχές στα τζαμιά

Κορωνοϊός: Το Μαρόκο βάζει «λουκέτο» στα τζαμιά – Η Τουρκία έχει ανακοινώσει 18 κρούσματα

Στην αναστολή των μαζικών προσευχών στα τζαμιά λόγω του κορωνοϊού προχωρά η Τουρκία, ωστόσο όπως διευκρίνισε ο Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, τα τζαμιά θα παραμείνουν ανοιχτά για να προσεύχονται μεμονωμένα οι πιστοί.

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει 18 κρούσματα. Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει τη διάδοση του ιού, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια και επιτρέποντας να διεξαχθούν οι αθλητικές συναντήσεις μόνο χωρίς θεατές.

Κλειστά τα τζαμιά στο Μαρόκο

Την ίδια ώρα, στο Ραμπάτ του Μαρόκου, το ανώτατο θρησκευτικό συμβούλιο της χώρας ανακοίνωσε πως θα κλείσουν από σήμερα όλα τα τζαμιά για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό.

Το Μαρόκο θα κλείσει επίσης από σήμερα όλα τα κέντρα εστίασης, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τους αθλητικούς χώρους, τις δημόσιες λέσχες, τα λουτρά και άλλους χώρους ψυχαγωγίας, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο διευκρίνισε πως εξαιρούνται καταστήματα που πωλούν απαραίτητα αγαθά, καθώς και τα εστιατόρια που διαθέτουν υπηρεσία delivery.

Διαβάστε επίσης:

Kορωνοϊός: «Καθαρίστε σχολαστικά τα κινητά», προειδοποιεί ο Τσιόδρας

Κορωνοϊός, Γερμανία: Έκκληση σε εθελοντές να βοηθήσουν στην τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊος – Βρετανία: «Δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή το κλείσιμο σχολείων» λέει ο Τζόνσον

Απάντηση