ΔΙΕΘΝΗΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Κορωνοϊός στην Ιταλία – Βατικανό: Κλειστοί όλοι οι χώροι λατρείας στη Ρώμη

Κορωνοϊός στην Ιταλία – Βατικανό: Κλειστοί όλοι οι χώροι λατρείας στη Ρώμη

Μετά το διάγγελμα του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουτζέπε Κόντε, για τον κορωνοϊό, έγινε γνωστό ότι μέχρι τις 3 Απριλίου θα απαγορευτεί η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό

Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκεται η Ιταλία που από ημέρα σε ημέρα έρχεται αντιμέτωπη με το δράμα της ραγδαίας αύξησης των νεκρών. Η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού μεγαλώνει επικίνδυνα, τη στιγμή που ο αριθμός αυξάνεται κατά εκατοντάδες σε καθημερινή βάση.

Διαγγελμα απηύθυνε την προηγούμενη ημέρα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουτζέπε Κόντε, με το οποίο ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης.

Παράλληλα, θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης, σύμφωνα με τον Ιταλό καρδινάλιο Άντζελο ντε Ντονάτις, επίσκοπο της Ρώμης.

«Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του Επισκόπου ντε Ντονάτις.

Ενώ οι λειτουργίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε, αναφέροντας όλες τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της πανδημίας Covid-19.

Απάντηση