ΔΙΕΘΝΗΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός: Τα πρώτα ευχάριστα νέα – πάνω από 62.000 άνθρωποι που νόσησαν, έγιναν καλά!

Καθώς ο κορωνοϊός διευρύνει το άγγιγμα του σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να είναι κάποιος αισιόδοξος για την πορεία της επιδημίας και τον περιορισμό του ιού.

Πάνω από 62.000 άνθρωποι ανέκαμψαν από τον κορωνοϊό από την έναρξη της επιδημίας το Δεκέμβριο του 2019, όπως ανέφερε χθες το Associated Press. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν πάνω από 110.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού σε 115 χώρες, με περισσότερους από 4.200 θανάτους που οφείλονται σε αυτόν.

Πάνω από το 70% ανέκαμψε στην Κίνα
Τουλάχιστον 59.000 άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα έχουν ανακάμψει από την ασθένεια, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, ενώ οι θάνατοι υπολογίζονται στους 3.024. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανέφερε την Τρίτη ότι το 70% των μολυσμένων με τον ιό στην Κίνα είχαν ανακάμψει. Η Κίνα έχει καταγεγραμμένες συνολικά 80.754 περιπτώσεις, ενώ σχεδόν 60.000 έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία και 17.721 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Η Κίνα (αλλά και ο υπόλοιπος πλανήτης) όμως μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξη για το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες έχουν διαγνωστεί μόλις 19 νέα κρούσματα, το χαμηλότερο νούμερο από την αρχή της εκδήλωσης του ιού στις 20 Ιανουαρίου. Όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα, το ένα από τα 16 νέα νοσοκομεία που φτιάχτηκαν για να αντιμετωπίσουν τον ιό, έκλεισε λόγω “έλλειψης” ασθενών.

Η ίδια εικόνα δείχνει όμως να υπάρχει και εκτός Κίνας, με τη Νότια Κορέα, το δεύτερο κράτος σε αριθμό κρουσμάτων να καταγράφει χθες 47 ιάσιμες περιπτώσεις, τον μεγαλύτερο αριθμό ιάσιμων περιστατικών που έχει δει η χώρα μέσα σε μία μέρα. Συνολικά στην Νότια Κορέα έχουν πάρει εξιτήριο 88 άτομα μέχρι στιγμής.

Αντίστοιχα, αύξηση των εξιτηρίων σε ασθενείς από κορωνοϊό κατέγραψαν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φτάνοντας τα 19 εξιτήρια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών αντιμετωπίζουν τον ιό. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, τα άτομα με ήπια ασθένεια και συμπτώματα αναρρώνουν σε περίπου δύο εβδομάδες, ενώ εκείνα με πιο σοβαρά συμπτώματα μπορεί να χρειαστούν τρεις έως έξι εβδομάδες για να ανακάμψουν.

“Τα παιδιά και οι ενήλικες τα έχουν πάει εξαιρετικά καλά από την άποψη ανάκαμψης μέχρι στιγμής”, δήλωσε ο Δρ. Τζέρεμι Φάουστ, ιατρός  στο νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital στη Βοστόνη.

“Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να “σπαταλάμε” διαθέσιμους πόρους μεταξύ των νέων και υγειών και ότι εστιάζουμε πραγματικά σε περιστατικά όπου αυτό θα μπορούσε πραγματικά να ξεφύγει από τον έλεγχο”, είπε ακόμη ο Δρ. Τζέρεμι Φάουστ.

Απάντηση