ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ινδία: Φλεγόμενο αντικείμενο έπεσε από τον ουρανό – Τα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί (βίντεο)

Ινδία: Φλεγόμενο αντικείμενο έπεσε από τον ουρανό – Τα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί 

Την πτώση ενός φλεγόμενου αντικειμένου από τον ουρανό κατέγραψαν σε περιοχή της Ινδίας, τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το μέσο India Today, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις να φτάνουν στο σημείο ώστε να σβήσουν τη φωτιά στην οποία ήταν τυλιγμένο το αντικείμενο, που έπεσε στο έδαφος με έναν δυνατό θόρυβο.

Η μυστηριώδης μπάλα φωτιάς έπεσε κοντά στον σταθμό του τρένου στην Γκαζιαμπάντ, στα βόρεια της Ινδίας, ενώ φλεγόταν για ώρα, παρά το γεγονός πως εκείνη την στιγμή επικρατούσε δυνατή βροχή στην περιοχή.

Οι επιστήμονες που έφτασαν στο σημείο όπου έπεσε το αντικείμενο, ανέφεραν πως από ότι φαίνεται, αποτελείται από νάτριο, με δείγματα στάχτης που ελήφθησαν από το αντικείμενο να έχουν σταλεί στο εργαστήριο για ανάλυση.

!Πολλά χημικά στοιχεία είναι γνωστό πως κατά την επαφή τους με το νερό, αντιδρούν βίαια, όπως τα αλκαλικά μέταλλα, παράγοντας θερμότητα και εύφλεκτα αέρια υδρογόνου. Τέτοια χημικά χρησιμοποιούνταν και κατά την αρχαιότητα, όπως στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια πολέμων. Κάποια είδη μετεωριτών είναι επίσης γνωστό πως περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου και ποτάσιου.

Πηγή

Απάντηση