ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι περιείχε η τσάντα μιας 14χρονης μαθήτριας του ’50 -Βρέθηκε σε σχολείο στις ΗΠΑ έπειτα από 64 χρόνια

Τι περιείχε η τσάντα μιας 14χρονης μαθήτριας του ’50 -Βρέθηκε σε σχολείο στις ΗΠΑ έπειτα από 64 χρόνια
Μια μπορντό, δερμάτινη τσάντα, περίμενε υπομονετικά να βγει ξανά στο φως έπειτα από 64 ολόκληρα χρόνια.

Σε μια χαραμάδα ανάμεσα στις ντουλάπες των μαθητών του γυμνασίου Χούβερ και τον τοίχο, καλυμμένη με σκόνη και ιστούς αράχνης, βρισκόταν κρυμμένος ένας μικρός θησαυρός.

Η σάκα μιας 14χρονης μαθήτριας, που φοιτούσε στο σχολείο πριν από 64 ολόκληρα χρόνια, παρέμεινε στο σκοτάδι, παρότι δίπλα της έζησαν τις πιο έντονες μαθητικές τους ιστορίες εκατοντάδες ακόμη μαθητές.

Η σχολική τσάντα που παρέμεινε κρυμμένη σε μια χαραμάδα του σχολείου για 64 χρόνια

Η τσάντα βρέθηκε μόλις την περασμένη άνοιξη, με τους υπεύθυνους του σχολείου να αναζητούν πληροφορίες για την κάτοχό της στο facebook. «Πολλοί από εσάς ίσως θυμάστε την τσάντα που βρέθηκε στο Γυμνάσιο Χούβερ του Νορθ Κάντον την περασμένη άνοιξη» έγραφε η ανάρτηση του σχολείου Χούβερ στις ΗΠΑ. Με τη βοήθεια παλιών μαθητών, η τσάντα βρήκε ξανά την ιδιοκτήτριά της.

Η μαθήτρια που έχασε την τσάντα της το 1956
Σύμφωνα λοιπόν με την ανάρτηση στο Facebook, η τσάντα ανήκε σε μια 14χρονη μαθήτρια ονόματι Πάτι Ραμφόλα. Η Πάτι αποφοίτησε από το σχολείο λίγα χρόνια αργότερα, το 1960. «Χάρη στην έρευνα πολλών από εσάς στο Facebook, καταφέραμε να εντοπίσουμε την οικογένεια της Πάτι. Δυστυχώς, ανακαλύψαμε πως η Πάτι απεβίωσε» έγραφε η ανάρτηση του σχολείου.

Φωτογραφία του 1950, της μικρής Πάτι, η τσάντα της οποίας βρέθηκε έπειτα από 64 χρόνια στο σχολείο της
Η Πάτι απέκτησε πέντε παιδιά, που ήταν και οι αποδέκτες της τσάντας. Εκείνοι συναντήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι, όπου και άνοιξαν με συγκίνηση την τσάντα της μητέρας τους.

Φωτογραφίες που βρέθηκαν στην τσάντα της 14χρονης μαθήτριας από το μακρινό 1956
«Τα πέντε παιδιά της Πάτι βρίσκονταν μαζί σε μια οικογενειακή συγκέντρωση το φθινόπωρο όπου άνοιξαν την τσάντα και έριξαν μια ματιά στη ζωή της μητέρας τους ως έφηβη στο γυμνάσιο Χούβερ» σημείωνε η ανάρτηση στο Facebook.

Τα πολύτιμα αντικείμενα στην τσάντα της μαθήτριας
Το σχολείο ζήτησε την άδεια των συγγενών της Πάτι ώστε να δημοσιεύσει το περιεχόμενο της τσάντας στα social media, με την ανάρτηση να γίνεται viral. Μεταξύ των αντικειμένων ξεχωρίζουν το κραγιόν, η πούδρα και τα μολύβια της 14χρονης τότε μαθήτριας.

Κραγιόν, μολύβια, στυλό, χάρακας, βούρτσα, μαντιλάκι και ένα σετ πούδρα με καθρεφτάκι βρέθηκαν στην τσάντα
Στην τσάντα της Πάτι υπήρχαν επίσης κάρτες με το πρόγραμμα των μαθημάτων, αλλά και των αγώνων της ομάδας μπέιζμπολ του γυμνασίου στις ΗΠΑ. Η τσάντα περιείχε επίσης ασπρόμαυρες φωτογραφίες της 14χρονης, αλλά και άλλων συμμαθητών της.

Το μενταγιόν με την γαλάζια πέτρα και η εικόνα του Ιησού στην τσάντα της Πάτι
Ανάμεσα στα αντικείμενα που περιείχε η τσάντα ξεχωρίζουν επίσης και ένα μενταγιόν με γαλάζια πέτρα, πλάι σε μια εικόνα του Ιησού Χρηστού που κρατούσε η Πάτι μαζί της.

Η Μπόνι, φίλη της Πάτι, σε μια φωτογραφία που βρέθηκε στην τσάντα της τελευταίας έπειτα από 6 δεκαετίες
Η Πάτι κρατούσε επίσης στην τσάντα της τη φωτογραφία της φίλης της Μπόνι, που όπως φαίνεται από την αφιέρωση στο πίσω μέρος της, είχε φύγει από το γυμνάσιο Χούβερ. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις όμορφες στιγμές που είχαμε. Ελπίζω πως μπορούμε να είμαστε πάντα φίλες, ακόμη και αν είμαστε μακριά. Μπόνι ‘56» έγραφε η φωτογραφία που βρέθηκε στην τσάντα.

Το δερμάτινο πορτοφόλι της Πάτι που βρέθηκε στο εσωτερικό της τσάντας
Ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα, τα παιδιά της Πάτι βρήκαν και ένα δερμάτινο πορτοφόλι. Μέσα σε αυτό, η 14χρονη Πάτι κρατούσε εννέα δεκάρες, που είχαν οξειδωθεί και αλλοιωθεί από το πέρασμα του χρόνου. Κάθε παιδί κράτησε από μία από αυτές τις δεκάρες σε ανάμνηση της μητέρας του.

Εννέα κέρματα περιείχε το πορτοφόλι στο εσωτερικό του, που βρέθηκε μαζί με την τσάντα της Πάτι
Η μαθήτρια που έχασε την τσάντα έγινε δασκάλα
Η 14χρονη μαθήτρια το 1956 στο αμερικανικό γυμνάσιο, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1942. Αφού αποφοίτησε από το σχολείο, εργάστηκε ως δασκάλα στην πόλη Ανάπολις των ΗΠΑ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Μια τσίχλα ξεχασμένη για 64 χρόνια στην σχολική τσάντα της Πάτι
Παντρεύτηκε το 1980 και απέκτησε πέντε παιδιά και πολλά εγγόνια. Το σχολείο αναφέρει πως υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Θεάτρου Τεχνών και του κλαμπ Νέων Γυναικών στην Πανξσαταουνέι της Πενσιλβάνια.
Πηγή

 

Απάντηση