ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τι δουλειά θα κάνουν μετά την παραίτηση από τον “θρόνο” Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ, Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, ανακοίνωσαν πως παραιτούνται από τα βασιλικά τους αξιώματα και να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά, χτίζοντας μια νέα ζωή.

Η πίεση που είχαν δεχθεί άλλωστε το τελευταίο διάστημα από τα βρετανικά ταμπλόιντς, ήταν αφόρητη. Οι δυο τους άλλωστε είχαν μηνύσει τις Dailymail, Sun και Mirror, για παραβίαση της προσωπικής τους ζωής.

Στην ανάρτησή τους κάνουν λόγο για τα νέα επαγγελματικά τους πλάνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως θα επικεντρωθούν “στο επόμενο κεφάλαιο, στην έναρξη μιας φιλανθρωπικής οντότητας”, ενώ έβγαλαν online και το νέο τους site.

Θυμίζουμε πως η Markle ήταν επιτυχημένη ηθοποιός, ωστόσο είχε δηλώσει πως μετά τον γάμο τους θα σταματούσε την καριέρα της στην υποκριτική, όπως και έπραξε.

Ο Χάρι έχει δημιουργήσει τα “Invictus Games”, μια αθλητική διοργάνωση με τη συμμετοχή βετεράνων στρατιωτών με κινητικά προβλήματα ή αναπηρίες λόγω τραυματισμών, καθώς και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις HALO Trust, Walking With The Wounded, και London Marathon Charitable Trust.

Σημειώνεται ακόμη πως κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων του στον στρατό, στον οποίο υπηρέτησε μεταξύ του 2005 και του 2015, ο Χάρι λάμβανε μισθό που ήταν 50.000 δολάρια ετησίως. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έπαιρνε ακριβώς τα ίδια χρήματα για την εργασία του ως πιλότος και έχει δωρίσει ολόκληρο το ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η κοινή τους περιουσία σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια, το 2019.

Πρακτικά, μετά την οικονομική τους ανεξαρτητοποίηση, η Μέγκαν μπορεί να επιστρέψει στην ηθοποιία καθώς δε δεσμεύεται πλέον από το εξαντλητικό για εκείνη πρωτόκολλο, όπως γράφει το Ellle.

Διευκρινίζεται πως πλέον θα καλύπτουν με ιδιωτικά τους έξοδα τα ταξίδια τους, ωστόσο, δεν αποσαφηνίζεται το ποιος θα καλύπτει τα έξοδά τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, μιας και τύποις κρατούν τους τίτλους τους αλλά πλέον δεν πληρώνονται από το “Στέμμα”. Κοινώς, από τον μέσο Βρετανό φορολογούμενο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες πάντως, αναμένεται να δημοσιεύονται μέσα στο επόμενο διάστημα στο Sussexroyal.com. Στο site αυτό θα δέχονται πλέον και απ΄ ευθείας τις ερωτήσεις του κοινού τους, όπως και στο λογαριασμό τους στο Instagram.

Η ανθρωπιστική δράση της Μαρκλ
Η Μαρκλ ήταν από τη δική της μεριά σύμβουλος στην διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση One Young World, και μίλησε στην ετήσια συνδιάσκεψη στο Δουβλίνο το 2014 πάνω στα θέματα της ισότητας των φύλων και της σύγχρονης δουλείας.

Το 2014 ταξίδεψε στο Αφγανιστάν και στην Ισπανία για τους ίδιους λόγους. Το 2016 έγινε πρέσβειρα του World Vision Canada, ταξιδεύοντας στην Ρουάντα για την εκστρατεία Clean Water που στόχευε στην παροχή καθαρού και ασφαλούς πόσιμου νερού. Ταξίδεψε ακόμη στην Ινδία για να ευαισθητοποιήσει πάνω σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες.

Έχει εργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη ως συνήγορος πάνω στην ισότητα των φύλων και στην ενίσχυση των γυναικών. Το 2016 η Μαρκλ συμμετείχε στην συνδιάσκεψη One Young World.

Στις 10 Ιανουαρίου του 2019 το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι η Δούκισσα του Σάσεξ έγινε ανάδοχος τεσσάρων οργανισμών με τις οποίες θα συνεργάζεται στενά και αντιπροσωπεύουν θέματα και σκοπούς που η Δούκισσα υποστήριζε ακόμα και πριν τον γάμο της.

Οι δύο από αυτούς τους οργανισμούς παραδόθηκαν στη Δούκισσα από τη Βασίλισσα. Η Δούκισσα του Σάσεξ έγινε αρχισυντάκτης του περιοδικού Vogue για την έκδοση του τεύχους του Σεπτεμβρίου 2019. Το τεύχος εξαντλήθηκε σε λιγότερο από ένα 24ωρο. Την επομένη της ανακοίνωσης της συνεργασίας της με τη Vogue, ανακοινώθηκε ότι η Δούκισσα θα συνεργαστεί με μια σειρά από βρετανικούς οίκους μόδας για την προώθηση μιας κολεξιόν ρούχων για άνεργες και χωρίς προνόμια γυναίκες στα πλαίσια της οργάνωσης Smart Works, την όποια υποστηρίζει.

Η ανακοίνωση του ζεύγους αναλυτικά:
“Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικές συζητήσεις, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση φέτος και να ξεκινήσουμε να επιτυγχάνουμε έναν νέο, προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτό το θεσμικό όργανο. Σκοπεύουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω από τον τίτλο μας ως «ανώτερα» μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα.

Με την ενθάρρυνση σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σήμερα σχεδιάζουμε να εξισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τηρούμε το καθήκον μας για την Βασίλισσα και την Κοινοπολιτεία. Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας το περιθώριο να επικεντρωθεί στο επόμενο κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης της νέας φιλανθρωπικής μας οντότητας.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του συναρπαστικού επόμενου βήματος σε εύθετο χρόνο, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Αυτού Μεγαλειότητα την Βασίλισσα, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Μέχρι τότε, παρακαλούμε να αποδεχτείτε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή υποστήριξή σας.”

– Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ “κατανοούν” την απόφασή τους
Η βρετανική βασιλική οικογένεια αντέδρασε χθες στην ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν τονίζοντας ότι “κατανοεί” τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι “περίπλοκη” και θα πάρει “χρόνο”.

“Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα”, αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Απάντηση