ΔΙΕΘΝΗΦΥΣΗ & ΖΩΑ

Νέο είδος σοκολάτας!

Το δημιούργησαν Ελβετοί ύστερα από 13 χρόνια δοκιμών .«Ακούει» στο όνομα Ρούμπι, έχει φυσικό ροζ χρώμα, γεύση μούρων, υφή βελούδινης κρέμας με μια νότα φρεσκάδας, και σίγουρα πολλοί θα την… ποθήσουν. Δεν είναι άλλη από το πρώτο νέο είδος σοκολάτας που δημιούργησαν Ελβετοί σοκολατοποιοί έπειτα από 80 ολόκληρα χρόνια.

Τη δημιουργία της υπογράφει η ελβετική εταιρία Barry Callebaut, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς κακάου στον κόσμο, που την παρήγαγε, ύστερα από 13 χρόνια δοκιμών, από σπόρους κακάου χρώματος ρουμπινί. Σε αυτούς οφείλει το όνομά της. Η Ρούμπι είναι το τέταρτο είδος σοκολάτας που ανακαλύπτεται μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1930, όπως ανακοίνωσε ο Μπας Σμιτ (μικρή φωτό αριστερά), επικεφαλής μάρκετινγκ της Barry Callebaut.

Στη χθεσινή παρουσίασή της στην Κίνα ο Σμιτ δήλωσε ότι, αν και οι σπόροι κακάου ρουμπινί χρώματος μπορούν να βρεθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου, η εταιρία του ήταν η μόνη που κατάφερε να τους μετατρέψει σε σοκολάτα μέσω μιας εξελιγμένης διαδικασίας. Μάλιστα, η εταιρία έχει καταφέρει να δώσει διαφορετικά επίπεδα φρουτώδους γεύσης, ώστε να ικανοποιεί κάθε γούστο.

Ωστόσο, οι λάτρεις της σοκολάτας θα πρέπει να περιμένουν το λιγότερο έξι μήνες για να αγοράσουν τη Ρούμπι, αφού η πρώτη πώληση θα γίνει «κάπου στον κόσμο» σε έξι έως 18 μήνες από τώρα, όπως διευκρίνισε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες για την πρώτη χώρα στην οποία θα διατεθεί ή για την τιμή της.

ΠΗΓΗ: espressonews.gr

Απάντηση