ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιο μικρό αυτοκίνητο είναι πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη;

Το Fiesta της Ford έχει αποδείξει όλα αυτά χρόνια πως έχει τεράστια απήχηση στο κοινό, νεανικό ή μη. Το τελευταίο κατόρθωμα, αφορά την πρωτιά που κατέκτησε στις Ευρωπαϊκές πωλήσεις τον Μάρτιο που μας πέρασε, εκθρονίζοντας παρακαλώ το Volkswagen Golf, μετά από πολύ καιρό.

 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αναφερόμαστε φυσικά στο Fiesta, το οποίο κλείνει την καριέρα του δίνοντας τη σκυτάλη στον αντικαταστάτη του. Αυτό δίνει μεγαλύτερη διάσταση στην εμπορική επιτυχία του. Από την άλλη όχθη, η κάμψη στις ευρωπαϊκές πωλήσεις του Golf, οφείλεται με βάση τους ειδικούς και στην αποστροφή των Ευρωπαίων πολιτών προς το diesel, να σας θυμίσουμε πως παλαιότερα το γερμανικό μικρομεσαίο πουλούσε ως TDI σαν ζεστό ψωμί, τώρα πλέον όχι, οπότε υπάρχει εξήγηση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Να σημειωθεί επίσης εδώ, πως ο Μάρτιος του 2017 ήταν συνολικά ο καλύτερος μήνας σε πωλήσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους εδώ και μπόλικο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας παρακαλώ αύξηση 10,2% (1,92 εκ. πωλήσεις), ξεπερνώντας ακόμη και τις «επιδόσεις» της τεράστιας αμερικάνικης αγοράς! Ουαου…

Στις επιμέρους χώρες τώρα, με το καλύτερο θετικό πρόσημο, έτσι όπως καταγράφηκε από τα επίσημα στοιχεία, προηγείται με διαφορά η γειτονική Ιταλία με ποσοστό αύξησης +17,4%, ενώ πίσω της έπονται, η Ισπανία με +12,7%, η Γερμανία +11,4%, αλλά και η Βρετανία με +8,4%.

πηγή

Απάντηση