ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κωνσταντινούπολη: Δεν είμαι εγώ ο τρομοκράτης!

Φιάσκο των τουρκικών αρχών με τις φωτογραφίες του μακελάρη-Ο φερόμενος ως δράστης είναι πολίτης του Καζακστάν και δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία- Υπέβαλε διαμαρτυρία βλέποντας τη φωτογραφία του στα μέσα

Πολίτης του Καζακστάν είναι ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής επίθεσης που έγινε στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες δεν απεικονίζει το μακελάρη της επίθεσης αλλά έναν υπήκοο από το Καζακστάν ο οποίος βρέθηκε στην Τουρκία για εμπορικούς λόγους.

Ο πολίτης από το Καζακστάν υπέβαλε διαμαρτυρία βλέποντας τη φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα Μέσα παγκοσμίως.

Αρχικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν πρωτοσέλιδο τη σχετική φωτογραφία υποστηρίζοντας ότι είχε ληφθεί κατά τον έλεγχο διαβατηρίου του δράστη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ανέφεραν ακόμη ότι ο δράστης είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους από το Τουρκιστάν.

Ο κάτοχος της φωτογραφίας πήγε στην αστυνομική ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη και δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία. Έπειτα από έρευνα που έγινε στην ασφάλεια διαπιστώθηκε ότι πράγματι είναι πολίτης του Καζακστάν και ότι ο λόγος που βρίσκεται στην Τουρκία είναι επαγγελματικός

πηγή

Απάντηση