ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση τύπου Μπατακλάν στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν στην «τρομοκρατική επίθεση» που διαπράχθηκε σε ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης – Είχαν ενημερώσει την Τουρκία οι ΗΠΑ

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ανθρώπους που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους σε ένα νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν στους δημοσιογράφους.

Πολλοί από τους τραυματίες διακομίστηκαν στα επείγοντα καθώς δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας κατέφθασαν επί τόπου, μετέδωσε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο ένοπλος (ντυμένος Άγιος Βασίλης σύμφωνα με NTV) πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη ντισκοτέκ, στη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης, και ανοίξει πυρ αδιακρίτως, είπε ο Σαχίν, μιλώντας για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος. Νωρίτερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες και μετέδιδαν πως ο ένας παρέμενε στο εσωτερικό του χώρου και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει μια επιχείρηση για την εξουδετέρωσή του, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Το NTV ανασκεύασε και αυτό τις πρώτες του ανταποκρίσεις μεταδίδοντας πως ο δράστης ήταν μόνο ένας.

Μέσα στη ντισκοτέκ Reina την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. Κάποιοι από αυτούς πήδησαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου, συμπληρώνουν.

Η επίθεση εναντίον της ντισκοτέκ, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων στην πόλη το 2016.

Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς, πλάι στον Βόσπορο.

Πολλοί από τους τραυματίες διακομίστηκαν στα επείγοντα καθώς δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας κατέφθασαν επί τόπου, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο
CNN Türk.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν τον δράστη να κραυγάζει κάτι στα αραβικά. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης είχε ανακοινώσει προ ημερών την ανάπτυξη 17.000 ανδρών για την προστασία των εορτασμών για τη νέα χρονιά.

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε μια κουρδική αυτονομιστική οργάνωση στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αστυνομικούς, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

%image_alt%

Πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV εικονίζουν θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας στον δρόμο που βρίσκεται έξω από το νυχτερινό κέντρο

%image_alt%

%image_alt%

πηγή

Απάντηση