ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοί είναι οι δύο αστυνομικοί που εξουδετέρωσαν τον Τυνήσιο τρομοκράτη

Ο Κριστιάν Μόβιο (αριστερά) τραυματίστηκε από τις σφαίρες του και ο Λούκα Σκατά (δεξιά) τον σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο

Δύο ιταλοί αστυνομικοί έγιναν τα πρόσωπα της ημέρας την Παρασκευή καθώς ήταν αυτοί που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και σκότωσαν τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί τον άνδρα που ήταν ο βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο.

Πρόκειται για τον Κριστιάν Μόβιο, 36 ετών, και τον Λούκα Σκατά, 29 ετών. Οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι, ήταν αυτοί που στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής επιχείρησαν έναν έλεγχο ρουτίνας και τελικά εξουδετέρωσαν τον επικίνδυνο τρομοκράτη

Ο τραυματίας αστυνομικός στο νοσοκομείο του Μιλάνου

%image_alt%

Το τρύπημα από τη σφαίρα στη στολή του αστυνομικού

%image_alt%

Ο Μόβιο (αριστερά) και ο Σκατά (δεξιά)

%image_alt%

Όπως περιέγραψε ο Ιταλός υπουργός, έπεσαν πάνω στον Αμρί ο οποίος δεν δίστασε ούτε στιγμή και άνοιξε αμέσως πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας τον Μόβιο στον ώμο. Αμέσως μετά, ο συνάδελφός του, ο 29χρονος Λούκα Σκατά με καταγωγή από την Σικελία πυροβόλησε και σκότωσε τον καταζητούμενο τρομοκράτη.

Το επόμενο βήμα ήταν οι ιταλικές αρχές να ερευνήσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και να ταυτοποιήσουν «χωρίς αμφιβολία» όπως είπε ο Ιταλός υπουργός ότι ο νεκρός άνδρας ήταν όντως ο Αμρί.

Ο τραυματίας αστυνομικός υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας από τον ώμο του και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

πηγή

Απάντηση