ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Θα διεκδικήσω τέταρτη θητεία στην καγκελαρία

ΦΩΤΟ: REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE
ΦΩΤΟ: REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Την απόφασή της να διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία της Γερμανίας στις εκλογές της επόμενης χρονιάς ανακοίνωσε επισήμως η Άγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έδωσε έμφαση στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και φύλου.

«Δήλωσα σήμερα στην Εθνική Επιτροπή (του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, CDU) ότι είμαι έτοιμη να θέσω ξανά υποψηφιότητα για τη θέση» ανέφερε η Μέρκελ. «Το σκεφτόμουν για πολύ καιρό» σημείωσε, προσθέτοντας πως η απόφαση να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία, μετά από 11 χρόνια στο αξίωμα, είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη.
Η 62χρονη ηγέτιδα του CDU τόνισε ότι θέλει να εκτίσει μια πλήρη τετραετή θητεία, ενώ επισήμανε πως στόχος της είναι να εργαστεί για τη συνοχή της κοινωνίας, προειδοποιώντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η ενίσχυση του μίσους.

Εκτίμησε πάντως ότι οι εκλογές του 2017 θα είναι «δύσκολες». Όπως είπε, η μάχη για τις αξίες μας καθώς και η υπεράσπιση του τρόπου ζωής μας θα είναι οι δύο βασικοί πυλώνες του προγράμματός της.

Την απόφαση Μέρκελ χαιρέτισε νωρίτερα ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας.

«Τώρα θέλουμε την εμπιστοσύνη του λαού για άλλα τέσσερα χρόνια και επομένως είναι καλό που έχουμε σαφήνεια» είπε ο Χορστ Ζεεχόφερ ενώ κατευθυνόταν σε μια συνεδρίαση του κόμματός του, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) στο Μόναχο.

Αν και σύμμαχοι, η CSU και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Μέρκελ έχουν διαφωνήσει για την πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος απέναντι στους πρόσφυγες.

Απάντηση