ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο avena στην Αθήνα για την μετάδοση του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Πήγασος Πολίχνης (video)

Δείτε εδώ την αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και του Πηγάσου Πολίχνης που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Ολυμπιακού «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη σε παραγωγή του avena.gr το Σάββατο 13/1. 

Είναι μεγάλη τιμή για τον avena και φυσικά για την Ημαθία ένα επαρχιακό μέσο ενημέρωσης να καλείται από την Volleyleague να καλύψει έναν σημαντικό αγώνα του Ολυμπιακού που διεκδικεί πρωτάθλημα Ελλάδος αλλά και τίτλους και κύπελλα τόσο εντός Ελλάδος όσο και στην Ευρώπη.
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Volleyleague εμπιστεύεται τον Avena για την κάλυψη αγώνων και διοργανώσεων αφού από το 2020 καλύπτει παιχνίδια ομάδων της Α’ κατηγορίας όπως ο ΠΑΟΚ, ο Πήγασος Πολίχνης, ο Αριστοτέλης Σκύδρας και ο Φίλιππος Βέροιας ακόμη έχει ταξιδέψει στο Λουτράκι το προηγούμενο καλοκαίρι για αγώνες πανευρωπαϊκούς beach volley αλλά και αυτό το καλοκαίρι κάλυψε τις μεγάλες διοργανώσεις beach volley στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Ξάνθη.

Ο Ολυμπιακός έχασε το πρώτο σετ αλλά με αντεπίθεση διαρκείας και πίεση στο σερβίς που του απέφερε 16 άσσους νίκησε τον Πήγασο Πολίχνης με 3-1 (21-25, 25-15, 25-18, 25-14) και διατηρήθηκε στο ρετιρέ της βαθμολογίας με 27 βαθμούς πριν την επικίνδυνη αποστολή στην Άγκυρα για τον αγώνα με την τουρκική Ζιράτ για το Τσάμπιονς Λιγκ που θα κρίνει τη συνέχεια του στα κύπελλα Ευρώπης.

Από την Άγκυρα θα βρεθεί στην Ορεστιάδα για το ντέρμπι με τον Άθλο την 12η αγωνιστική.

Ο Πήγασος κέρδισε ένα σετ και τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα του αγώνα. Έκανε ντεμπούτο ο Αυστραλός διαγώνιος Άζελεντεν που πήρε 15 πόντους, άφησε καλές εντυπώσεις και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Πήγασος έμεινε στους 10 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι έκανε μίνι ροτέισον. Εβαλε διαγώνιο τον Ζουπάνι αντί του Στερν, τον Βαΐόπουλο κεντρικό αντί του Τζούριτς και ξεκίνησε βασικός ακραίος ο Σπύρος Χανδρινός αντί του Ιντάλγκο. Ο κουβανογερμανός όμως επιστρατεύτηκε βασικός από το 3ο σετ και όντας σε μεγάλα κέφια πήρε 6 άσσους και συνολικά 17 πόντους δείχνοντας πως είναι σε φόρμα.

Πήγασος κατάφερε να αντισταθεί στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του αγώνα και να τον ακολουθήσε πόντο πόντο περιμένοντας την ευκαιρία για προσπέραση. Ο Καπετανίδης και ο Αζελντέν αιφνιδίασαν τους «ερυθρόλευκους» και στο 18-18 μαζί με δύο άσσους του Μάκη Κανέλλου ο Πήγασος έκανε πολύτιμο σερί 4-0 για το 22-18. Ο Ολυμπιακός δεν απάντησε και με δύο πόντους από Καπετανίδη, Αρμενάκη έκλεισε το σετ 25-21 για τον Πήγασο.

Από εκεί και πέρα η εικόνα του αγώνα άλλαξε παρότι ο Πήγασος ξεκίνησε με προβάδισμα 3-0 και 5-1 χάρις το καλό σερβίς του Μαυροβουνιώτης. Ο Ιντάλγκο πήρε τη θέση του Χανδρινού και ο Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε. Με δύο άσσους του Ιντάλγκο και δύο μίνι σερί 3-0 ο Ολυμπιακός προσπέρασε 9-7 και αργότερα με επιθετικό κρεσέντο από Ζουπάνι, Ιντάλγκο η διαφορά άνοιξε στο 17-10. Ο Πήγασος οδηγήθηκε σε λάθη και το σετ έκλεισε 25-15 με το χαμένο σερβίς του Μίλη.

Όλα κρίθηκαν στο 3ο σετ όπου ο Πήγασος άντεξε την πίεση μέχρι το 15-15. Με το σερβίς του Κουμεντάκη και αργότερα του Ζουπάνι ο Ολυμπιακός έκανε σερί 5-0 και ανέβασε τη διαφορά στο 23-17. Το σετ έκλεισε 25-18 με δύο λάθη του Αζελντέν.

Το 4ο σετ κρίθηκε πριν ουσιαστικά ξεκινήσει. Με το νέο πιεστικό σερβίς του Ιντάλγκο που πήρε και 3 άσσους συνεχόμενους άσσους ο Ολυμπιακός έκανε σερί 3-0 για το 9-3. Η διαφορά μεγάλωσε ακόμα και στο +13 (23-10) αφού ο Πήγασος πέταξε λευκή πετσέτα και το σετ έκλεισε 25-14 μετά από ωραίες και μεγάλες σε διάρκεια φάσεις με άμυνες εκατέρωθεν.

Διαιτητές: Πρέντζας, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Ονόπας, Επόπτες: Καλούδας, Μουζακίτη, Γραμματεία: Ταλάρου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι είπε: «Παίζαμε μετά από ένα σκληρό ματς, το πρόγραμμά μας είναι βαρύ. Ωστόσο, είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα. Παρά την κούραση, η ομάδα έδειξε πολύ καλό χαρακτήρα, καλή νοοτροπία. Ο αγώνας με τη Ζιράτ είναι ο πιο σημαντικός αγώνας της σεζόν. Εχουμε την ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση και αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο». Σε ερώτηση εάν προτιμάει πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ ή πρόκριση στο CEV Cup όπου υπάρχουν ελπίδες κατάκτησης ο Καστελάνι είπε: «Η φιλοσοφία μου είναι πάντα η νίκη. Με ενδιαφέρει πάντα η καλή εμφάνιση και η νίκη. Αφού το πετύχουμε αυτό στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει και σε ποια διοργάνωση θα συνεχίσουμε».

 

Ο νεαρός κεντρικός του Ολυμπιακού Βαγγέλης Βαΐόπουλος που αγωνίστηκε και είχε πολύ καλή παρουσία δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Πήγασο για την προσπάθεια που έκανε και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Εμείς προερχόμασταν από μία δύσκολη εβδομάδα και μία τεράστια νίκη επί της ZAKSA. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Δύο μέρες μετά είχαμε αγώνες πρωταθλήματος. Όλες οι ομάδες απέναντι μας θέλουν να παίζουν καλά και αυτό έκανε και ο Πήγασος. Εμείς έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι. Βοήθησαν κι εγώ όσο μπορούσα από τη στιγμή που μου έδωσε την ευκαιρία ο κόουτς. Έκανα σερβίς κυρίως στη θέση 1 επειδή μου το ζητούσε ο προπονητής όλη την εβδομάδα. Δικαιώθηκε για αυτό και τον ευχαριστώ για την πολύ καλή προπόνηση. Είτε είδε την αδυναμία του Πηγάσου, είτε είδε πως εμένα μου ταιριάζει καλύτερα σερβίς στη θέση 1. Οτι και να είναι από τα δύο με βοήθησε πολύ. Η παρουσία μου δίπλα σε σπουδαίους κεντρικού όπως ο Παγιένκ, ο Τζούριτς και ο Γκουσταβάο μου δίνει την ευκαιρία να γίνω καλύτερος».

Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού Νίκος Ζουπάνι είπε: «Όπως έχουμε ξαναπεί, το πρωτάθλημα φέτος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και αυτό φάνηκε στο πρώτο σετ, που παρουσιαστήκαμε κάπως μουδιασμένοι. Όμως, με το βαρύ μας όπλο, το σερβίς, φτάσαμε στην επικράτηση. Ο μεγάλος μας στόχος έρχεται την Τετάρτη και εκεί θα ρίξουμε την προσοχή μας».

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης κ. Γιάννης Ορφανός: « Ξέραμε από την αρχή ότι αν ο Ολυμπιακός παίξει με την βασική ομάδα είναι τέτοια η ποιότητα των αθλητών και εντός έδρας το γνωρίζα ότι το σέρβις του είναι καταπληκτικό, το εκμεταλλεύτηκε στα τρία σετ και νομίζω δίκαια ήρθε η νίκη του Ολυμπιακού. Εμείς ήμασταν ανταγωνιστικοί, μπήκαμε όντως πολύ δυνατά στο πρώτο σετ, εκμεταλλευτηκαμε ότι μας άφησε ο Ολυμπιακός να πάρουμε, πήραμε το πρώτο σετ. Δυστυχώς εκεί στο 3ο σετ μέχρι τα μέσα ήμασταν πολύ κοντά, εκεί εκμεταλλευτηκαμε δύο φάσεις για να περάσουμε μπροστά αλλά πάλι ο Ολυμπιακός με σέρβις του Κουμεντάκη βρήκε τις λύσεις οπότε ήρθε το τρίποντο για τον Ολυμπιακό. Τα πρώτα δείγματα για τον Αυστραλό παίκτη είναι θετικά, αν σκεφτούμε ότι έχει κάνει προπόνηση με την ομάδα μόνο τρεις μέρες και έχει ταξιδέψει από Καναδά και τώρα πάλι ταξίδι στην Αθήνα είδαμε θετικά στοιχεία και ελπίζω ότι θα μας βοηθήσει στο μέλλον γιατί τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολύ δύσκολα. Στην παρούσα φάση δεν κοιτάμε κάτι, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου που κλείνουν οι μεταγραφές θα δούμε. Η δυσκολία δεν είναι ότι υποβιβάζεται ένας, η δυσκολία είναι ότι είναι πέντε ομάδες που αυτή τη στιγμή έχουν διαφορά 2-3 πόντους. Πιστεύω ότι αυτό που θα κρίνει το πρωτάθλημα και το ποιοι θα παίξουν τα πλέι άουτ είναι τα μεταξύ μας παιχνίδια οι πέντε ομάδες αυτές, εκεί οι πόντοι μετράνε διπλοί οπότε εκεί πέρα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, εμάς αυτά τα παιχνίδια είναιι προς το τέλος του πρωταθλήματος και πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ και να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι την τελευταία μέρα».

Ο πασαδόρος του Πήγασου Πολίχνης Κώστας Προύσαλης: « Καταρχάς να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τις συνθήκες που προσφέρει στους αθλητές του και στις φιλοξενούμενες ομάδες. Το γήπεδο είναι το καλύτερο γήπεδο που μπορεί να παίξει ένας αθλητής βόλεϊ, είναι πανέμορφο το έχουν δημιουργήσει πάρα πολύ ωραία είναι ζεστό, οπότε ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα να έρθουμε να παίξουμε σε ένα τέτοιο γήπεδο που δεν είχε κοσμο πάρα της άδικης τιμωρίας θα έλεγα εγώ. Ο αθλητής χαίρεται να παίζει με κόσμο, τον βοηθάει πόσο μάλλον όταν παίζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Το σημερινό παιχνίδι ξέραμε ότι δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από τις ορέξεις του Ολυμπιακού. Ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε στο πρώτο σετ να κάνει κάποιες αλλαγές, να βάλει παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, το εκμεταλλευτήκαμε, το πήραμε. Με την είσοδο του Ινταλγκο άλλαξε το παιχνίδι, άλλαξε το σέρβις του, άλλαξε η πίεση. Εμείς δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε και ήρθε δίκαια η ήττα. Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε την είσοδο του καινούριου διαγωνιου, θέλουμε να τον εντάξουμε στην ομάδα για να δούμε αν μπορεί να μας βοηθήσει και να πετύχουμε τον στόχο της ομάδας. Υπάρχουν δύο γκρουπ, οι πρώτες τέσσερις ομάδες και μετά από πέντε μέχρι δέκα. Πέντε μέχρι δέκα θα είναι ένα πρωτάθλημα πολύ δυνατό και πολύ ενδιαφέρον. Εμάς ο στόχος είναι να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην κατηγορία. Συνεχίζουμε να έχουμε τρια δύσκολα παιχνίδια, θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε και μετά έχουμε με Ορεστιάδα, Κηφισιά και Καλαμάτα εκεί πρέπει να τα δώσουμε όλα και να πάρουνε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται για να αποφύγουμε τα πλέι άουτ. Κοιτάω το σώμα μου, κάθε χρόνο με τον γυμναστή μου κάνω την αυτοκριτική για να δούμε που είμαστε και όσο υπάρχουν προτάσεις θα παίζω. Μου αρέσει να παίζω, μου αρέσει να είμαι στο γήπεδο κι ας έρθει κάποιος πιο νέος να με βγάλει από το γήπεδο».

 

Απάντηση