ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τώρα live ο 2ος “Αγώνας Φιλίας” για παιδιά ΑμεΑ &τυπικής εκπαίδευσης (vid)

Υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και τη θεσμική συνεργασία του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Νομού Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ», διοργανώνει την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στο ΔΑΚ Δ. Βικέλας στο Μακροχώρι Ημαθίας, τους «2ους Αγώνες Φιλίας». Στη διοργάνωση, η οποία εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, θα συμμετέχουν συνολικά 335 αθλητές, μαθητές και άτομα με αναπηρίες, σε μια ανεπανάληπτη στιβική εμπειρία.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα: 50μ Αγοριών και Κοριτσιών για ηλικίες μέχρι 12 ετών για τα άτομα με αναπηρίες και τυπικής εκπαίδευσης από 13 ετών και πάνω θα είναι 100μ , 200μ, 400μ, 800μ, 1500μ, Μήκος, Σφαίρα, Σκυταλοδρομίες και Μπαλάκι.

«Ξεχωριστό μήνυμα θα στείλουν, μέσα από την προσπάθεια τους, πρωταθλητές ΑμεΑ και πρωταθλητές αθλητικών συλλόγων που θα αγωνιστούν μαζί στηρίζοντας με την συμμετοχή τους τον ιδιαίτερα σημαντικό σκοπό της διοργάνωσης, της ένταξης, της συνύπαρξης και της αποδοχής. Για πρώτη χρονιά, μάλιστα, θα αναδειχθούν ξεχωριστές τριάδες νικητών για κάθε ηλικιακή κατηγορία ανά φύλο, σε όλα τα αγωνίσματα. Η μεγάλη στιβική γιορτή θα κορυφωθεί με επιδείξεις τοξοβολίας, Ακόντιο και Μοντέρνου Πεντάθλου Laser run», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΑΣ ΑμεΑ Ν. Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ».

Απάντηση