ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Volley Life: Ανδρεόπουλος προπονητής ΠΑΟ “Θέλουμε φιλάθλους να αγαπούν την ομάδα και όχι να μισούν τον αντίπαλο”(vid)

Καλεσμένοι την Τρίτη 22 Μαρτίου στην εκπομπή Volley Life ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος και δημοσιογράφος του gazzetta.gr Φώτης Καρακούσης.

Όσον αφορά το παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός πήρε μια καθαρή νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό είπε, πως όλες οι τακτικές που είχαν σχεδιαστεί βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και η νίκη ήρθε ευκολότερα από όσο την περίμεναν απέναντι σε μια μεγάλη και σπουδαία ομάδα που είχε δείξει σταθερότητα και πρόοδο.

Η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού είναι να κοιτά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός η νίκη ή οι βαθμοί. Αυτό θα κάνουν και στην Σύρο κόντρα στον Φοίνικα, θα παλέψουν με τις δυνάμεις τους και θα προσπαθήσουν να τον κερδίσουν.

Όραμα του Παναθηναϊκού είναι να γίνει μια μεγάλη ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη. Στόχος είναι βήμα- βήμα να στηθούν σταθερές βάσεις και με τον ανάλογο προϋπολογισμό και την κατάλληλη οργάνωση ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να φτάσει στο ψηλότερο σκαλί. Ως τμήμα ο Παναθηναϊκός έχει το ίδιο όραμα και προσπαθεί να το ακολουθεί.

Για τον θεσμό του Κυπέλλου που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Φοίνικα Σύρου είπε, πως ο αγώνας διεξήχθη σε μια περίοδο που η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από ιώσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να αποδώσει.

Για την αποχώρησή του από την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική ανδρών δήλωσε, πως η απόφαση πάρθηκε από κοινού με την Ομοσπονδία. Άλλωστε, είναι της άποψης πως μέλημα είναι η ανάπτυξη του αθλήματος ξεκινώντας από τις υποδομές και γι΄ αυτόν τον λόγο πρέπει ο προπονητής να είναι full time. Το διάστημα που υπήρξε ομοσπονδιακός προπονητής  ήταν ιδιαίτερα τιμητικό και παράλληλα μια πρόκληση για εκείνον και νιώθει περηφάνια που κατάφερε η ομάδα να προκριθεί σε τελικούς πανευρωπαϊκών, θεωρώντας ότι για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη η ομάδα δεν μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω εξαιτίας του υψηλού επίπεδου Ευρωπαϊκών ομάδων και εξαιτίας των κανονισμών της διοργάνωσης.

Όσον αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου ανδρών, δεν πιστεύει πως υπάρχουν φαβορί και οι ομάδες του Φοίνικα, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Τέλος,  το μήνυμα που μετέφερε όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο Φώτη Καρακούση για την αγάπη που εισπράττει η ομάδα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού είπε,  πως η ομάδα και εκείνος θέλει κόσμο που να αγαπά την ομάδα του και δεν μισεί τον αντίπαλο.

Απάντηση